24 Ιαν 2019

Για να μην ξεχνιόμαστε




Το μαύρο άσπρο κάνει σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα «γκάζια» που πατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσει τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στα Βαλκάνια, μεταξύ άλλων και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Δραγασάκης προσάπτει στο ΚΚΕ ότι έχει σήμερα «διαφορετικό σκεπτικό» απ' αυτό του 1992 για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, σε αντίθεση με το κόμμα του, για το οποίο λέει: «Αυτή τη θέση την παλεύουμε από το 1992, ως κόμμα του 3% ο Συνασπισμός, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με απομόνωση. "Προδότες" μας έλεγαν και τότε».


Το θράσος και τα ψέματα δεν έχουν ταβάνι! Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που κρατάει την ίδια συνεπή και κρυστάλλινη θέση για το θέμα της ΠΓΔΜ από το 1992 μέχρι σήμερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ (τότε ΣΥΝ) και όλα τα άλλα κόμματα άλλαζαν θέσεις σαν τα πουκάμισα, ανάλογα με το πώς εξυπηρετούνταν καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, στο πλαίσιο πάντα του ευρωατλαντικού σχεδιασμού για τα Βαλκάνια. Κι ας αφήσει ο Δραγασάκης τις αστειότητες ότι τους έλεγαν «προδότες». Ο Κύρκος ήταν αυτός που είπε το αμίμητο «πλην Λακεδαιμονίων» για το ΚΚΕ, επειδή δεν συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, στα οποία καλούσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Συνασπισμός για το ονοματολογικό.

Η «Αυγή» ήταν που χαρακτήριζε τα εθνικιστικά συλλαλητήρια με τις υστερίες των «μακεδονομάχων» «απόδειξη ωριμότητας»... Σε άλλο κόμμα βρισκόταν τότε ο Γ. Δραγασάκης ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θ. Καρτερός, που αναπαράγουν τα ίδια;

Μέχρι και ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, τους «γλένταγε», όταν προσπάθησαν να ξεγράψουν τα γραμμένα, κατηγορώντας όψιμα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για εθνικισμό και εμμονή στο ονοματολογικό. Να τι έλεγε ο τότε πρόεδρος της ΝΔ σε προεκλογική τηλεοπτική εκπομπή το 1993, που υπάρχει και στο διαδίκτυο, απαντώντας σε ερώτηση από το στέλεχος -τότε- του ΣΥΝ Αθηνά Δρέττα: «Την απόφαση αυτή μετά την απομάκρυνση Σαμαρά να εμμείνουμε στην πολιτική αυτήν την απόλυτη στο θέμα του ονόματος, την πήραμε ομόφωνα, με εξαίρεση το ΚΚΕ. Άρα ο Συνασπισμός συμφώνησε πέρα για πέρα και με το παραπάνω. Και πρέπει να σας πληροφορήσω ότι πλειοδότησε κιόλας»... Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Τέλος, όσον αφορά τα μαθήματα «για την πάλη ενάντια στον εθνικισμό», που έκανε από το βήμα της Βουλής ο Δ. Βίτσας, απευθυνόμενος και αυτός στο ΚΚΕ... δεν μας είπε πώς υπηρετεί αυτήν την πάλη ως μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (και ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας), γεμίζοντας την Ελλάδα με αμερικανικές βάσεις, δίνοντας «γην και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους λαούς και ικανοποιώντας το σύγχρονο μεγαλοϊδεατισμό της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»...

(Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 24 Γενάρη 2019)

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ