23 Ιαν 2019

Στα χνάρια της Αυριανής η ΕφΣυν – Ξέθαψε μέχρι και την προπαγάνδα για “περιφρούρηση της Βουλής” από το ΠΑΜΕ

Η “ροζ Αυριανή” -κατά κόσμον “Εφημερίδα των Συντακτών” ξαναχτυπά. Το ανεπίσημο όργανο του Σύριζα φουλάρει τις μηχανές του εν όψει των επικείμενων εκλογών και βάλλει με ρυθμούς συριζοτρόλ, δίνοντας ρεσιτάλ τις τελευταίες μέρες με την πολεμική του στο ΚΚΕ για την αντίθεσή του στη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την πρόσφατη τροχιοδεικτική βολή για τα “εθνικιστικά συλλαλητήρια του ΚΚΕ”, η ΕΦΣΥΝ επανήλθε σήμερα με κεντρικό άρθρο γραμμής (για να μην πιστέψει κανείς ότι ήταν κάτι τυχαίο) στις βρώμικες επιθέσεις, με την “αθώα απορία”: “Κάλυψη ακόμα και στους φασίστες;”.
Μετά το “επιχείρημα” πως όποιος διαφωνεί με τη Συμφωνία, είναι εθνικιστής, έχουμε τη νέα εξελιγμένη εκδοχή πως “όποιος διαφωνεί με την καταστολή και τα χημικά”, παρέχει κάλυψη στους φασίστες…
Η ΕΦΣΥΝ βάζει σε ένα τσουβάλι την καταγγελία του Κόμματος για την αστυνομική καταστολή, με εκείνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας εκ του πονηρού πως σύσσωμη η αντιπολίτευση ανακάλυψε μόλις προχτές τη χρήση χημικών από την αστυνομία…! Λες και είναι η πρώτη φορά που τα “αριστερά ΜΑΤ” πνίγουν στα χημικά διαδηλωτές… Λες και δεν το είχαν ξανακάνει ακόμα και σε συνταξιούχους διαδηλωτές, σα να προσπαθούσαν να τους στείλουν στον άλλο κόσμο…
Στη συνέχεια η “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Συντακτών” έβγαλε από το σκουριασμένο της οπλοστάσιο ακόμα και τη λιωμένη καραμέλα για “περιφρούρηση της Βουλής από το ΠΑΜΕ”, θυμίζοντας την Αυριανή στα καλύτερά της…
Το αναφέρει μάλιστα με δήθεν επιδοκιμαστικό τόνο, γνωρίζοντας πως η αναπαραγωγή του ψέματος λειτουργεί συσπειρωτικά για το κοινό στο οποίο πρωτίστως απευθύνεται, οπότε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Όπως τάχα το ΠΑΜΕ προφύλαξε τη βουλή από εισβολή το 2011, έτσι και η αστυνομία, μας λέει το συριζαϊκό αφήγημα, προστάτευσε το κοινοβούλιο από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, κάτι που τάχα “τα κόμματα της αντιπολίτευσης” (δηλαδή και το ΚΚΕ) δεν είδαν, ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά των μακεδονομάχων.
Η λαθροχειρία είναι προφανής για όσους διάβασαν την ανακοίνωση του ΚΚΕ (δηλαδή για ελάχιστους αναγνώστες της εφημερίδας). Εκεί καταγγέλλεται ξεκάθαρα η παρουσία και οι επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφους και στηλιτεύονται οι αστικές δυνάμεις που όντως έπαθαν επιλεκτική τύφλωση μπροστά στα φασιστικά τάγματα εφόδου.
Εξίσου προφανές είναι πως ως “απλοί διαδηλωτές” δε νοούνται ο Λαγός, ο συλληφθείς Τζούλιος της Απέλλας και οι λοιποί αδάμαντες με τα στειλιάρια. Αν πάλι περιμένουν από το ΚΚΕ να επικροτήσει την επικίνδυνη για την υγεία ρίψη χημικών σε πλήθος, ίσως νομίζουν ότι είναι σαν τα μούτρα τους, που καταγγέλλουν τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές μόνο όταν τους συμφέρει επικοινωνιακά. Κι αν αυτό το βαφτίζουν “κάλυψη στους φασίστες”, είναι α. γιατί καλύπτουν τους “αριστερούς ΜΑΤατζήδες” της Γεροβασίλη και της Παπακώστα και β. γιατί κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, από το κυβερνητικό ξέπλυμα στη χρυσή αυγή.
Πριν κλείσουμε, υπενθυμίζουμε πως η ανακοίνωση του ΚΚΕ -για όσους κάνουν τον κόπο να την διαβάσουν- αναφέρει.
“Τα συνθήματα και οι ομιλίες των διοργανωτών στο σημερινό συλλαλητήριο δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω, ενώ η ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών και να δίνει πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της προοδευτικότητας, ενώ τα υποτάσσει όλα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”.
Αυτά για όσους μιλάνε εκ του πονηρού για “ψηφοθηρική στήριξή τους”. Και για όσους πασχίζουν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι το χτεσινό, εθνικιστικό συλλαλητήριο των Μακεδονομάχων, με τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ που -μακριά από ονοματολογία κι αλυτρωτισμό- βάζουν στο επίκεντρο το πραγματικό ζήτημα: το ρόλο του ευρωατλαντικού παράγοντα ως πηγή κινδύνου και για τους δύο λαούς.
Δεν περιμένουμε φυσικά όλα αυτά να συγκινήσουν τους κατ’ επάγγελμα αυριανιστές. Τουλάχιστον όμως, ας μην παριστάνουν τους “αντιφασίστες” και τους φύλακες του δημοκρατικού πολιτεύματος, πάει πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ