6 Φεβ 2019

Ανησυχούν, γι' αυτό συκοφαντούν...


Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβηθεί από την πανσαμιακή κινητοποίηση (8 Φλεβάρη) για το Προσφυγικό και τα προβλήματα της Υγείας. Το Εργατικό Κέντρο, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, άλλα εργατικά Σωματεία, φορείς των μικρομεσαίων και επιστημονικών ενώσεων του νησιού από κοινού διεκδικούν: «Να κλείσει το "hοt spοt" στη Σάμο και στα άλλα νησιά. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν. Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας». Αυτά τα αιτήματα βάλλουν κατευθείαν στην καρδιά της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, που η κυβέρνηση υλοποιεί με ζήλο, και οδηγούν σε λύση προς όφελος των εγκλωβισμένων προσφύγων και των νησιωτών. Βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις κραυγές των κάθε λογής εθνικιστών, ακροδεξιών και της ναζιστικής ΧΑ.
* * *
Ακόμα περισσότερο ανησύχησε η κυβέρνηση, καθώς διαπίστωσε ότι το Εργατικό Κέντρου της Λέσβου, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ της Χίου και άλλοι φορείς καλούν, με αυτά τα αιτήματα, να γενικευτεί η λαϊκή κινητοποίηση και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Και «τρέχει» να προλάβει. Κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει τον γενικευμένο ξεσηκωμό των νησιωτών κατά της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτικής της ΕΕ. Γνωρίζει καλά ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κινδυνεύσει σοβαρά ο σχεδιασμός της μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε χώρους μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Γι' αυτό και αμέσως έριξε στη μάχη τα «παπαγαλάκια» της διαστρέβλωσης και του ψεύδους. Πρώτη τη σκυτάλη πήρε η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία σε άρθρο του συντάκτη της Δ. Αγγελίδη (04 - 2 - 2019), ενώ αποσιωπά τα βασικά αιτήματα των φορέων της Σάμου, προσπαθεί να ταυτίσει αυτήν την κινητοποίηση με προηγούμενες που είχαν άλλα αιτήματα, για να τη βαφτίσει «ξενοφοβική»! Με αλχημείες συκοφαντεί μια κινητοποίηση που στρέφεται κατά της ύπαρξης του «hot spot» της λάσπης, της απόγνωσης και της απελπισίας και του εγκλωβισμού όπου κρατούν χιλιάδες πρόσφυγες η κυβέρνηση και η ΕΕ!
* * *
Εχει τέτοια βιασύνη ο εν λόγω συντάκτης να στοχοποιήσει το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πλαισίου διεκδίκησης, που αναπαράγει αμάσητες τις κατηγορίες που εκτόξευαν ενάντιά τους οι μόνιμοι συκοφάντες, προερχόμενοι από το χώρο των «Παρεμβάσεων». Εφτασε στο σημείο να υιοθετεί ακόμα ότι το αίτημα του «απεγκλωβισμού» είναι αίτημα των ακροδεξιών! Ξέχασε ακόμα και το τι έγραφε ο ίδιος σε άρθρο του (10 - 10 - 2017) ότι «ο απεγκλωβισμός των προσφύγων προβάλλει ως η μόνη λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει σήμερα τη δραματική κατάσταση ..)! Στην ίδια γραμμή, αναπαράγοντας τις ίδιες συκοφαντίες, κινείται και η «Αυριανή του ΣΥΡΙΖΑ» το «Ντοκουμέντο» του Κ. Βαξεβάνη. Ομως η αθλιότητα που διαπράττει το «Πριν» (3 - 2- 2019) τους ξεπερνά. Με άρθρο του Ν. Μανάβη ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί «το ΚΚΕ για δεξιά στροφή» και ευθέως παίρνει μια θέση δίπλα στα Συριζοτρόλ του διαδικτύου που λασπολογούν για τη δήθεν ταύτιση του ΚΚΕ με τη δεξιά! Είναι τόσο μεγάλο το ψέμα που δεν μπαίνει καν στον κόπο να γράψει έστω και μια γραμμή για το πότε και πού άλλαξε θέση το ΚΚΕ; Πού να την βρει, άλλωστε; Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τη δημιουργία των «hot spot», κόντρα στη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων και κάλεσε τους νησιώτες να ξεσηκωθούν. Οι κομμουνιστές στα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς σταθερά και με τις ίδιες θέσεις μάχονται εναντίον του εγκλωβισμού και των «hot spot», κατά της πολιτικής των ΕΕ - κυβέρνησης.
* * *
Αυτές τις θέσεις προτείνουν και παλεύουν να υιοθετηθούν από τα Σωματεία και άλλους φορείς των νησιών, με αυτές τις θέσεις μπαίνουν μπροστά και αντιπαλεύουν τη δράση των αντιδραστικών ακροδεξιών - ρατσιστικών και φασιστικών δυνάμεων. Με αυτές τις θέσεις εκφράζουν σταθερά την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι το πρώτο πράγμα που ζητούν είναι «ο απεγκλωβισμός τους από τα νησιά». Γι' αυτό διαδηλώνουν. Για μιαν ακόμα φορά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναλαμβάνει πρόθυμα έναν αντιΚΚΕ ρόλο σε ένα έργο που έχουν γράψει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχέδιά τους για υπονόμευση των λαϊκών κινητοποιήσεων με αυτά τα αιτήματα πρέπει να αποτύχουν. Αυτό απαιτεί το συμφέρον των προσφύγων - μεταναστών και των νησιωτών.
(Αναδημοσίευση από το portal «902.gr»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ