6 Απρ 2019

Ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμμετείχε στη σημερινή (04/04/2019) μαθητική κινητοποίηση και έκανε την παρακάτω δήλωση.



Είναι εξαιρετικά σημαντική και ελπιδοφόρα η δυναμική παρουσία εκατοντάδων μαθητών στην κινητοποίηση που οργάνωσαν ενάντια στο «Νέο Λύκειο», το οποίο μετατρέπει το σχολείο σε ένα ανταγωνιστικό εξεταστικό κέντρο. Αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων να δημιουργηθεί ένα σχολείο για λίγους και στο οποίο δε θα έχει θέση η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών και ειδικά αυτών που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι στο πλευρό των μαθητών από όλη την Κέρκυρα, βρέθηκαν οι γονείς τους και οι καθηγητές τους. Ήταν μία απάντηση στα επικοινωνιακά παιχνίδια του Υπουργείου Παιδείας για «το πόσο καλό είναι το νέο σύστημα εισαγωγής και το πόσο πολύ το θέλουν οι μαθητές και οι γονείς τους». Οι αλλαγές που ετοιμάζονται μας αφορούν όλους και όλοι μαζί απαιτείται να διεκδικήσουμε την ανατροπή τους.
Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο κάποιοι που σε άλλες στιγμές «στενοχωριούνται» για το ότι η νέα γενιά δεν ασχολείται με τα κοινά… τώρα να ενοχλούνται που οι μαθητές έχουν δράση και θέτουν σοβαρά πολιτικά ζητήματα για το μέλλον τους. Προσπαθούν να πιέσουν τους μαθητές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους με διάφορους τρόπους και χρησιμοποιούν και το επιχείρημα «έξω τα κόμματα» από τα σχολεία. Μέγιστη υποκρισία όταν ξέρουν ότι στις 26 Μάη οι 17χρονοι και 18χρονοι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν στις εκλογές για Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωβουλή.
Καλούμε τη νέα γενιά να κάνει κριτήριο αγώνα και ψήφου τη ζωή της, την καθημερινότητά της, το μέλλον που της ανήκει. Τους καλούμε η πρώτη τους ψήφος να είναι κόκκινη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ