26 Απρ 2019

Ρατσιστής γίνεσαι, δε γεννιέσαι – Ρατσιστικό παραλήρημα Aσκητή για “Φιλιπινέζες της υποταγής”

Ενώ Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες να εκτυλίσσεται η σοβαρότερη ίσως ως σήμερα υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών και στις δύο χώρες, Eλλαδίτες “επιστήμονες” δίνουν τα φώτα τους για να εξηγήσουν τα κίνητρα των πράξεων του 35χρονου λοχαγού της Κυπριακής Εθνοφρουράς, που ήδη έχει ομολογήσει τους φόνους δύο γυναικών κι ενός 6χρονου κοριτσιού, ενώ πιθανότατα η λίστα των θυμάτων του είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Ένα από τα κοινά στοιχεία των βεβαιωμένων θυμάτων του, αλλά και γενικά των διαδικτυακών γνωριμιών που ήταν και το όχημα προσέγγισης της “λείας” του δολοφόνου είναι βέβαια η καταγωγή τους από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από τις Φιλιππίνες.
Στο προφανώς μη τυχαίο αυτό γεγονός πατάει ο γνωστός τηλε-σεξολόγος Θάνος Ασκητής, ο οποίος άφησε για λίγο τις συμβουλές κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης για να δώσει μαθήματα ψυχιατρικής και γενετικής, βγαλμένα κατευθείαν από ναζιστικά κιτάπια. Ο Ασκητής λοιπόν – που σημειωτέον έχει ανακοινώσει πως θα είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εθνικές εκλογές – παρουσίασε τα άγρια φονικά περίπου ως φυσικό γεγονός, αφού ο δράστης «επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους αυτό το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας» .
Η τελευταία φορά που κάποιος ισχυρίστηκε πως υπάρχουν άνθρωποι φύσει δούλοι χωρίς να μπορούμε για λόγους αναχρονισμού να τον χαρακτηρίσουμε ρατσιστόμουτρο, ήταν ο Αριστοτέλης πριν 2300 χρόνια, όταν η κοινωνία βασιζόταν στην εργασία των δούλων και χρειαζόταν έναν αντίστοιχο ιδεολογικό υπόβαθρο. Σήμερα πάλι, το να εκστομίζει κάποιος που θέλει να θεωρείται κι αυθεντία στον τομέα σεξουαλικότητας τέτοια πράγματα, απλά τον καθιστά σοβαρή Χρυσή Αυγή στην καλύτερη.
Δεν ξέρουμε αν ο εξαίρετος γιατρός έχει προχωρήσει τις μελέτες του κι αν έχει απομονώσει κάποιο «γονίδιο υποταγής» για να γίνουν μελέτες και να του στήσει αδριάντα η επιστημονική κοινότητα. Το πιθανότερο είναι πως έχει πλήρη επίγνωση για την αντιεπιστημονικότητα τέτοιων θεωριών, αλλά επιδιώκει συνειδητά να απευθυνθεί στα χειρότερα αντανακλαστικά του ακροατηρίου του.
Ένα ακροατήριο που καθησυχάζεται κάπως όταν νιώθει ότι ο ένα «δικό του παιδί» είναι θανάσιμη απειλή για τις «ξένες», αυτές που ίσως και το ίδιο απασχολεί στο σπίτι του (τι πιο φυσικό εξάλλου για φυλές «γεννημένες « να υπηρετούν), ένα ακροατήριο, που, όπως δυστυχώς και οι αρμόδιες αρχές της Μεγαλονήσου, έκλεινε τα ματιά μπροστά στις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών εδώ και μια τριακονταετία τουλάχιστον. Μια αδιαφορία στην οποία πάτησε και ο δράστης, βέβαιος ότι παρότι τα ηλεκτρονικά ίχνη της δράσης του ήταν απόλυτα ορατά, θα παρέμενε εσαεί ατιμώρητος.
Το μπαλάκι τώρα περνάει στις τηλεοπτικές εκπομπές που συχνά – πυκνά δίνουν στασίδι σε έναν αποδεδειγμένα ρατσιστή, όπως και στον πολιτικό φορέα που κατά δήλωση του ίδιου τουλάχιστον, φέρεται έτοιμο να το συμπεριλάβει στις λίστες των εθνικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ