Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μεταναστευτικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας δεν κατέβασε δικό της ψηφοδέλτιο για εκλογή μελών ΔΣ και ψήφισε τους εκπροσώπους των φασιστοχουντικών. Τους έβγαλε έναν ακόμη αντιπρόσωπο στο ΔΣ.
Πριν λίγες μέρες κατάφερε η Ομοσπονδία μεταναστευτικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας να κάνει το Συνέδριό της και να πάρει σοβαρές και σημαντικές διεκδικητικές αποφάσεις.
Γράφουμε ότι κατάφερε γιατί επί ένα χρόνο “κυνηγούσαν” οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΚΚΕ, τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τις σφραγίδες και το ταμείο και δεν τα έδινε πίσω, διαχειριζόταν και τα οικονομικά με τρόπο που θα δείξει η έρευνα.
Τα μαθηματικά δε που μάθαμε στο Συνέδριο δεν μοιάζουν με αυτά που μάθαμε στο σχολείο.
Όταν συγκεντρώθηκαν οι αντιπρόσωποι προσπάθησε ο πρώην Πρόεδρος και η παρέα του να νομιμοποιήσει αντιπροσώπους που δεν ήταν καν εκλεγμένοι, να βάλει από το παράθυρο άλλους που δεν έχουν σχέση με το μεταναστευτικό κίνημα. Δεν τα κατάφερε μετά από αντίσταση των συνεπών δυνάμεων.
Ούτε κατάφερε να ακυρώσει αντιπροσώπους που βγήκαν με νόμιμες διαδικασίες.
Πριν γίνει η ψηφοφορία για Διοικητικό Συμβούλιο μετρούσαν οι παρατάξεις:  17 οι του Πασοκ, 15 του ΚΚΕ, 10 του ΣΥΡΙΖΑ και 5 οι ακροδεξιοί οπαδοί της χούντας.
Οι του ΣΥΡΙΖΑ και με τον πρώην επικεφαλής αποφάσισαν να μην κατεβάσουν ψηφοδέλτιο μετά τις αποκαλύψεις, αλλά είχαν και στο μυαλό τους να “τιμωρήσουν” την παράταξη που τους ξεμπρόστασε και αποκάλυψε τον ρόλο τους.
Όταν άνοιξε η κάλπη βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ με 20, 17+3 (4 στο συμβούλιο), η ΑΣΥΜ του ΚΚΕ με 15 (3 στο ΔΣ) και οι Χουντικοί με 12 5+7!!! (2 στο ΔΣ), εφτά παραπάνω. Μην πει κάποιος για το προοδευτικό μέτωπο και τόξο και ό,τι άλλο, που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει η ακροδεξιά.
Ότι τάχα παλεύουν τον φασισμό αυτοί που αγκαλιάζουν τους φασίστες και τους ψηφίζουν, οι υποκριτές και οι καταχραστές της εμπιστοσύνης των μεταναστών και όχι μόνο.