14 Απρ 2019

Οδηγός στο Λαύριο παρέσυρε εσκεμμένα Κούρδους διαδηλωτές

Χτες το πρωί στο Λαύριο, οι Κούρδοι μετανάστες από την Τουρκία και τη Συρία που διαμένουν στην περιοχή κάθισαν στο δρόμο κι έκοψαν την κυκλοφορία για λίγα λεπτά, διαδηλώνοντας ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, σε δομές και αυτοσχέδιους καταυλισμούς της περιοχής, ανάμεσα σε σκουπίδια. και ζητώντας να τους επιτραπεί άμεσα να μείνουν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο.
Ένας από τους αγανακτισμένους οδηγούς πάτησε γκάζι, κινήθηκε με το όχημά του ενάντια στο πλήθος, παρασύροντας μερικούς διαδηλωτές και στέλνοντας έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές περικύκλωσαν άμεσα το αυτοκίνητο με τον προκλητικό οδηγό, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις αστυνομικές δυνάμεις, που δεν έκαναν το παραμικρό για να τους προφυλάξουν.
Το εντυπωσιακό είναι πως τα σχετικά ρεπορτάζ των ενημερωτικών ιστοσελίδων φιλοξενούν δηλώσεις των αγανακτισμένων αστυνομικών, που είναι αναγκασμένοι να φυλάνε τρεις δομές φιλοξενίας, με λιγοστό προσωπικό, αλλά δεν έχουν ούτε μια αναφορά στα αιτήματα και τον αγώνα των Κούρδων.
Μπορείτε να δείτε κάποια στοιχεία στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν, ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο, από το οποίο ξεχωρίζουμε τη δήλωση ενός από τους συντονιστές του καταυλισμού.
«Ο λόγος που είμαστε εδώ δεν είναι ότι στο σπίτι μας δεν είχαμε ψωμί. Δεν είμαστε οικονομικοί μετανάστες. Αποφεύγουμε τις ΜΚΟ και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν θέλουμε να επηρεαστούμε από αυτά. Οι λόγοι που είμαστε εδώ είναι πολιτικοί. Αυτή την πολιτική μας στάση βάζουμε πάνω απ’ όλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ