17 Απρ 2019

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ1 Μάη, όλοι στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Πρόοδος-Συντήρηση! Αυτό λένε πως είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να μπει ως κριτήριο σήμερα μπροστά στις εκλογές. Κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου, έχουν κοινή γραμμή και βηματισμό για το περιεχόμενο της προόδου!
Η πρόοδος και η συντήρηση στη γλώσσα και την πολιτική τους, έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο! Πρόοδος συνολικά για το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων είναι η προάσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή δίχως δικαιώματα.
Πρόοδος λοιπόν είναι η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η ευελιξία με τα part time, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε συνολικά. Στην πρόοδό τους χωράει η εντατικοποίηση της εργασίας, οι δεκάδες σακατεμένοι εργαζόμενοι, τα θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα (εργατικά «ατυχήματα»), ο πολλαπλασιασμός των επαγγελματικών ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου.
Οι χιλιάδες συνάδελφοι και στο νησί μας έχουν πείρα για το περιεχόμενο της «προόδου», της «δίκαιης ανάπτυξης», ποιους ωφελεί. Όλοι για παράδειγμα θυμόμαστε την απόφαση που πήρε μόλις το περασμένο καλοκαίρι η Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) για ανοιχτά καταστήματα μέχρι στις 12 το βράδυ από Μάη μέχρι και Οκτώβρη, για την «πλάτη» που βάζει στο «ξήλωμα» της αργίας της Κυριακής! Όλοι θυμόμαστε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, στις «λευκές νύχτες», στις «μαύρες παρασκευές» κ.λπ. Όλοι θυμόμαστε τα «ατυχήματα» που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα λόγω των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω της εντατικοποίησης. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν κεντρικές πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων (και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών!
Μπροστά μας υπάρχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 και 5/5, το εορταστικό ωράριο και στη συνέχεια με βάση τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ένα γεμάτο εξάμηνο από τον Μάη ως τον Οκτώβρη με ανοιχτά τα μαγαζιά για όλες τις Κυριακές για περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πιλοτικά!!! Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η παραβίαση των ήδη ξεχειλωμένων ωραρίων, οι εργαζόμενοι-«πολυμηχανήματα», η δουλειά σε αντικείμενα άσχετα με αυτά για τα οποία έχουν προσληφθεί, η απληρωσιά κ.ά. Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τους ξένους όσο και για τους ντόπιους μεγαλοεργοδότες, τόσο για τους «κακούς» όσο και για τους «καλούς»!!!
Παράλληλα, τα μεγάλα αφεντικά, με την στήριξη των μαφιόζικων εργοδοτικών ομάδων σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, προσπαθούν να έχουν φυσική παρουσία μέσα στα συνδικάτα. Η προσπάθεια αυτή γίνεται κυρίως μέσω του διευθυντικού μηχανισμού τους στον κλάδο του εμπορίου και στα super market. Στόχος τους να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδιά τους, διασφαλίζοντας από την μία ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, αυξάνοντας ταυτόχρονα την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από την άλλη ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς αντιδράσεις, χωρίς διεκδικήσεις από την πλευρά των εργαζομένων, για την διασφάλιση της «εργασιακής ειρήνης», όπως συμφώνησε πριν από λίγο καιρό ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΥΠ με την εργοδοσία του καζίνο Κέρκυρας και αμέσως μετά η τελευταία, με λυμένα χέρια, προχώρησε σε απολύσεις! Στα τελευταία συνέδρια μάλιστα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της ΓΣΕΕ δεν δίστασαν να φέρουν μέχρι και μπράβους-ποινικούς, ανθρώπους της νύχτας, χρυσαυγίτες για να επιβάλουν τους εργοδότες ως αντιπροσώπους των εργαζομένων. Προσπάθησαν να τραμπουκίσουν, να απειλήσουν, να αποκλείσουν τους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων. Στο πλευρό τους η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα ΜΜΕ, η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και άλλοι μηχανισμοί της εργοδοσίας. Πήραν όμως απάντηση από τους εργαζόμενους, από τις ταξικές δυνάμεις, από το Π.Α.ΜΕ. που έκανα πράξη το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ»!
Αντίστοιχες καταστάσεις βιώνουμε και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΚΚ), που ένας ολόκληρος μηχανισμός (Δήμος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, τοπικά ΜΜΕ, ΟΑΕΔ κ.ά.) έχουν «βγει στην σέντρα» για να προστατέψουν τους εκλεκτούς τους στο ΕΚΚ, για να διασφαλίσουν την παρέμβαση της εργοδοσίας στα πράγματα του Εργατικού Κέντρου. Για να γίνει αντιληπτό πώς οι παραπάνω μαφιόζικες συνδικαλιστικές ομάδες «βάζουν πλάτη» για να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων μας, θυμίζουμε την στάση της εργοδοτικής ομάδας του ΕΚΚ σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα αυτή στήριξε τις «ατομικές συμβάσεις» στο χώρο των εργαζόμενων στην καθαριότητα στο ΓΝΚ, την κυβερνητική δηλαδή κατεύθυνση σε βάρος της σταθερής και μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα για όλους και όλοι γνωρίζουμε σήμερα τα αποτελέσματα. Δεν έχει περάσει καιρός που άνθρωποί της (βλέπε υπεύθυνη Marks and Spencer Κέρκυρας) στηρίζουν στην πράξη το ξήλωμα της αργίας της Κυριακής ενώ παράλληλα δεν βρίσκουν ούτε μία λέξη να πουν για το αίσχος των ανοιχτών καταστημάτων μέχρι στις 12 το βράδυ, για τα ωράρια λάστιχο, για την εντατικοποίηση, για τα εργοδοτικά εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στο νησί μας! Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που στήριξαν το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η «ανάπτυξή» τους βασίζεται στο δικό μας ξεζούμισμα, στην δική μας μιζέρια! Η δική μας ΠΡΟΟΔΟΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα της δική τους! Προϋπόθεσή της είναι η συσπείρωση και οργάνωση κάθε συναδέλφου στο Σωματεία του, η πάλι με ταξικό προσανατολισμό, η σύγκρουση με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας την Τετάρτη 1 Μάη να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις, στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για τον εορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
e-mail: pamesidypker@gmail.com, Τηλ.: 6978404989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για Διαδηλώσεις: Kε Μητσοτάκη Να Σας Θυμίσουμε Τι Έγινε στις 5 Μαρτίου του 1943

  Αφιερωμένο σε όσους απεργάζονται τη παρεμπόδιση των διαδηλώσεων. Να το έχουν υπόψη τους. Τις απεργίες και τις διαδηλ...

TOP READ