7 Απρ 2019

Ανεπιθύμητοι και στη Μενεμένη οι φασίστες του Ιερού Λόχου


Άκυρη η η εκδήλωση των Ιερολοχιτών και στο δημοτικό κινηματοθέατρο της Μενεμένης, με ένα σκεπτικό του δημάρχου ωστόσο που αποφεύγει την πολιτική ουσία της υπόθεσης.
Αφότου τα φασισταριά του Ιερού Λόχου πήραν πόδι από την Καλαμαριά, μετά το κύμα αντιδράσεων και τις προγραμματισμένες για σήμερα συγκεντρώσεις ενάντια στην παρουσία τους στην πόλη, οι νοσταλγοί του Χίτλερ άλλαξαν άρον – άρον το χώρο της εθνικιστικής τους εκδήλωσης “Makedonian Pride”, ανακοινώνοντας πως αυτή μεταφέρεται στο Κινηματοθέατρο “Άστρον” του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην άλλη άκρη δηλαδή του πολεοδομικού συγκροτήματος, προκειμένου να αποφύγουν τις διαδηλώσεις εναντίον τους.




Ερωτήματα προκαλεί πώς προέβησαν σε μια τέτοια ανακοίνωση οι Ιερολοχίτες, που πρόσφατα πάλι είχαν έρθει στην επικαιρότητα μετά το ντου σε μη αρεστή σε εκείνους παράσταση στο ΚΘΒΕ, δεδομένου ότι πρόκειται για δημοτικό χώρο, άρα χρειάζεται άδεια από τη δημοτική αρχή. Κυκλοφόρησαν μάλιστα και διαδικτυακές καταγγελλίες που ήθελαν το κινηματοθέατρο να έχει παραχωρηθεί με προσωπική άδεια του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πριν λίγη ώρα στο ΑΠΕ πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει το χώρο “υπό το φόβο επεισοδίων στην περιοχή”: “Δεν θα πραγματοποιηθεί το “Makedonian Pride” στον “Άστρον”, υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το “Άστρον” είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε”.

Είναι θετικό μεν ότι, ο δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει το χώρο, σε μια εποχή που αρκετές δημοτικές αρχές κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές δυνάμεις. το σκεπτικό του όμως αφήνει πολλά ανοιχτά ζητήματα. Ουσιαστικά υποβαθμίζει απόλυτα το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, ανάγοντας το σε ζήτημα δημόσιας τάξης που διακυβεύεται. Είναι σαν να ομολογεί πως πρόβλημα δεν είναι τόσο το ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο το ενδεχόμενο να “προκληθούν φασαρίες” και να ενοχληθούν οι περίοικοι.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αστικές δημοτικές αρχές να τσακίσουν το φασισμό στη ρίζα του. Αυτό είναι δουλειά του κινήματος, που πρέπει να επαγρυπνά απέναντι σε κάθε ελιγμό του μαύρου αυτού εσμού, που προσπαθεί να απλώσει πάλι τα δίχτυα του, θεωρώντας προνομιακό πεδίο, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, το μακεδονικό. Το μήνυμα παραμένει ένα:

Ούτε στη Μενεμένη, ούτε στην Καλαμαριά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ