Τελείως αδικαιολόγητα απέρριψε η «Google» την αναφορά – καταγγελία του ΚΚΕ για τα αισχρά και υβριστικά δημοσιεύματα στα φασιστοσάιτ της Χρυσής Αυγής σε βάρος του Κόμματος.
Η απάντηση της «Google» ήταν πως δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ότι δεν πρόκειται δηλαδή να κάνει τίποτα για να μην εμφανίζονται οι συκοφαντικές αναρτήσεις στα αποτελέσματα της ομώνυμης μηχανής αναζήτησης. Κι αυτό, ενώ η «Google» έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη νομική υποχρέωση να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, για να «κατέβουν» τα δημοσιεύματα που είναι παράνομα, αφού αντιβαίνουν και σε ποινικές διατάξεις του νόμου. Με αυτήν τη στάση στην ουσία καλύπτουν τις ψευτιές, τον ωμό αντικομμουνισμό των ναζί – φασιστών.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατα δημοσιεύματα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τόλμησαν να χαρακτηρίσουν το Κόμμα «υπηρέτη του κεφαλαίου», «εγκληματική συμμορία», «μαφία» κ.ά., και αυτά τα αντικομμουνιστικά, προσβλητικά κείμενα εμφανίζονται ως αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της «Google» σε περίοπτες θέσεις.
Το ΚΚΕ επιμένει με νέα επίσημη παρέμβασή του προς την «Google», ζητώντας από την εταιρεία να εφαρμόσει τα απλά και αυτονόητα: Να «κατεβάσει» κάθε αποτέλεσμα που συκοφαντεί και προσβάλλει το Κόμμα. Οι ναζί – φασίστες της ΧΑ πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει, ο λαός και η νεολαία να τους κόψουν το βήχα, να τους στείλουν στα τσακίδια, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη του ΚΚΕ παντού.
Φυσικά, το ΚΚΕ θα χρησιμοποιήσει ακόμα και όλα τα νόμιμα και δικαστικά μέσα.
Πηγή: 902.gr