«Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες» δήλωσε ο τηλεμάγειρας Εκτορας Μποτρίνι και δε θα αμφιβάλλαμε καθόλου πως με το ζεματιστό λάδι να καίει τη σάρκα των σύγχρονων δούλων, ουδείς μάγειρας θα τολμούσε να σηκώσει τα μάτια από το πάτωμα.
Δεν υπάρχουν αυτά που καταγγέλλονται απαντά ο τηλεαστέρας Εκτορας Μποτρίνι στην επώνυμη καταγγελία του 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα, λέγοντας πως «στις κουζίνες υπάρχουν εντάσεις, συμβαίνουν ατυχήματα», αλλά οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς – «Όταν είμαι εγώ στην κουζίνα όλοι είναι Παναγίες», συμπληρώνει. Μια παραλλαγή των ισχυρισμών του βιαστή. «Δε φταίω εγώ, αυτή με προκάλεσε».
«Αυτή είναι οι κανονικότητα» απαντούν νέα παιδιά που κυνήγησαν το όνειρό τους και πίστεψαν ότι δουλεύοντας για επώνυμους σεφ θα το υλοποιούσαν. «Η λεκτική,ψυχική,συναισθηματική κ σε πολλές περιπτώσεις, σωματική κακοποίηση στις κουζίνες είναι κανονικότητα» γράφει στο facebook γυναίκα που δούλεψε για χρόνια στο χώρο της εστίασης.
«Κλωτσιές στα πόδια, μπουνιές στο στήθος, ύβρεις, χυδαιολογίες, απειλές, κάψιμο στο σώμα με καυτό λάδι και πυρακτωμένα στην πλάκα της κουζίνας μεταλλικά αντικείμενα» κατήγγειλε ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειράς στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι.
«Ένας άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος σε μία επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει» απαντά με το κυνισμό όλω των παράσιτων που εκμεταλλεύονται όνειρα και ανάγκες και ασκούν κάθε μορφής βία. Άλλωστε η εκμετάλλευση και η βία (εντατικοποίηση κλπ) είναι η θεσμοθετημένη κανονικότητα με την υπογραφή και της εργοδοτικής ΓΣΕΕ και την ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο.
Ο νεαρός μάγειρας, έπραξε αυτό που έπρεπε. Μας έδειξε την κανονικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Δουλειά 12 – 13 ώρες, ψίχουλα για αμοιβές, καψόνια, άθλιες συνθήκες εργασίας, έλλειψη μέτρων ασφάλειας…
Ο Εκτορας Μποτρίνι, το έπιασε το νόημα, και αφού είδε ότι τον «παίρνει» στην tv να παίζει με τα όνειρα των παιδιών, έκανε την κουζίνα του εφιαλτική…