22 Αυγ 2019

Πίσω από τη Γροιλανδία και τη Β. Κορέα



Κάνουν πως δεν κατάλαβαν οι περισσότεροι το θέμα «αγορά της Γροιλανδίας» και «φιλία» με τον Κιμ Γιονγκ  Ουν της Β. Κορέας, από πλευράς ΗΠΑ. Και τα παπαγαλάκια παριστάνουν ότι αξίζει το χιούμορ κοροϊδίας ο Τραμπ! Παριστάνουν πως δεν ξέρουν ότι ο Τραμπ είναι το πλέον ωμό αρπακτικό κοράκι του ιμπεριαλισμού για λογαριασμό των αμερικανικών μονοπωλίων και τίποτα δεν κάνει άσκοπα.

Πίσω από τη σκηνή λοιπόν, το σχέδιο Τραμπ μας λέει: Για να φτάσω σε πραγματικό αποκλεισμό και πόλεμο με την Κίνα- κατ επέκταση και με τη Ρωσία – πρέπει να κόψω κάθε εμπράγματη εξάρτηση της Δύσης από αυτές. Ποιες είναι οι κύριες εμπράγματες εξαρτύσεις; Οι «σπάνιες γαίες» και η ενέργεια (και οικονομικές με Κίνα αλλά αυτές είναι ελέγξιμες). Οι σπάνιες γαίες είναι μέταλλα σπάνια για στρατηγικούς και παραγωγικούς σκοπούς που τώρα βρίσκονται σε εδάφη εκτός ελέγχου ΗΠΑ και κυρίως σε Κίνα, Σιβηρία και Β. Κορέα. Μέρος τους έχει και η Γροιλανδία και κάποιες άλλες χώρες σε μικρή πυκνότητα.

Η σκέψη των Αμερικανών είναι  να ελέγξουν τέτοια εδάφη, πέρα βέβαια από την σχεδίαση της στρατηγικής περικύκλωσης των αντιπάλων τους.

Οι γραφίδες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την κίνηση Τραμπ για Γροιλανδία και Β. Κορέα, την απόσπαση της οποίας από Κίνα και Ρωσία διακαώς ποθούν. Ωστόσο, καταλαβαίνουν αλλά χειροκροτούν(!) προς μεγάλη ζημία των χωρών τους, την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία (και Ιράν). Τόσο ξεπουλημένοι!

Αγοραπωλησίες

Η Βόρειος Κορέα αποτελεί χρυσωρυχείο για τις εταιρείες τεχνολογίας και την Κίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ