27 Σεπ 2019

Αντικομμουνιστής και αστοιχείωτος! – Ο δήμαρχος Καλαμάτας έβαλε πρόστιμο στο Μ-Λ ΚΚΕ για αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ)

Μπορεί να μοιάζει με τρολιά, αλλά δεν είναι. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επέβαλε πρόστιμο 500 ευρώ στο Μ-Λ ΚΚΕ, με βάση τις διατάξεις πέντε νόμων που θεωρούν την αφισοκόλληση πηγή ρύπανσης. Το… “ωραίο του πράγματος” όμως είναι πως στην κοινοποίηση της απόφασης αναφέρει ως αιτία του προστίμου τις αφίσες που καλούσαν σε υπερψήφιση του ΚΚΕ (μ-λ) στις εθνικές εκλογές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ:
Στην απόφαση Δημάρχου, που επισυνάπτουμε παρακάτω, το πρόστιμο επιβάλλεται στο Μ-Λ ΚΚΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, (πλήρης και λεπτομερειακή η γραφή!!!) , «καθώς έχει προβεί σε ρύπανση με επικόλληση αφισών….. με θέμα «ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΚΕ (μ-λ)». Ταραχή εν κρανίω.
Η δημοτική αρχή της Καλαμάτας αποδεικνύει στην πράξη πως ο αντικομμουνισμός πάει χέρι-χέρι με την ανοησία, σε κάθε επίπεδο. Αυτό όμως ελάχιστα αλλάζει την ουσία. Η απόφαση λήφθηκε προφανώς με πολιτικά κριτήρια, επιχειρώντας να φιμώσει τις διαφορετικές φωνές που δεν έχουν άλλο τρόπο έκφρασης -όπως τα αστικά κόμματα, που έχουν στασίδι στα καθεστωτικά ΜΜΕ και χρήματα για διαφημίσεις και διαδικτυακές καμπάνιες. Και είναι εντελώς αμφίβολο αν η δημοτική αρχή επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για άλλες αφίσες, με “πολιτιστικό περιεχόμενο” -πχ από σκυλάδικα, όπως σχολιάζει σωστά η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ