Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //
Πολλές φωτογραφίες, πολλές αναφορές σε χημικά, επεισόδια, επίδειξη λεκτικού τσαμπουκά, παιδιά του καράτε (!!!!!!) και η χαρά του κάθε άκαπνου …επαναστάτη, μαζί με τις κλασικές αναφορές των ΜΜΕ σε επεισόδια, έρχονται να επισκιάσουν ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο που και συμβολικά (με τις μπογιές στο άγαλμα του μακελάρη) έδειξε ότι δε θέλει καμιά εμπλοκή στο ματοκύλισμα των λαών, ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι.
Όλος αυτός ο λεκτικός και φωτογραφικός τσαμπουκάς είναι αφορμή για δυσφήμιση των διαδηλωτών, περισσότερη καταστολή και απαξίωση των κάθε μορφής κινητοποιήσεων.
Σήμερα στην πορεία δεν έγιναν επεισόδια, δεν έπεσαν χημικά…
Σήμερα στην πορεία οι διαδηλωτές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση για τα μάτια της πρεσβείας και του Πομπέο και όταν οι διαδηλωτές δέχονται επίθεση αμύνονται για να μην τις φάνε. Σε καμιά περίπτωση οι χιλιάδες διαδηλωτές δεν κατέβηκαν να παίξουν ξύλο με τα ΜΑΤ ή να επιδείξουν τσαμπουκά.
Οι δυνάμεις καταστολής σε μια συμβολική κίνηση των διαδηλωτών επέδειξαν για ακόμη μία φορά αναίτια αυταρχισμό. Ακόμη μια ένδειξη υποτέλειας στους Αμερικανούς.
Όμως η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των διαδηλωτών έδωσε την απάντηση της. Το άγαλμα βάφτηκε κόκκινο, όπως οι ιμπεριαλιστές και ο μακελάρης Τρούμαν αιματοκύλισαν το λαό μας Ελλάδας και τους λαούς της υφηλίου.