Τη στιγμή που και η παρούσα κυβέρνηση ΝΔ (παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ) «Γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους για το λαό που του τσακίζει τη ζωή, επιφυλάσσει περισσότερο «νόμο και τάξη», χτύπημα της απεργίας και ό,τι άλλο απαιτεί η εργοδοσία.
Έτσι μετά το χτύπημα της απεργίας σειρά έχουν τα μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στο όνομα της προστασίας του κόσμου από την ταλαιπωρία που αυτές προκαλούν. Νοιάζεται δήθεν για την ταλαιπωρία μιας ημέρας (επειδή για παράδειγμα δε θα λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) αλλά αδιαφορεί πλήρως για την ταλαιπωρία, για παράδειγμα, που υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στις ομές υγείας λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης….
Από μία κυβέρνηση που οι ανάγκες του λαού δεν είναι στις προτεραιότητες της εφευρίσκονται προσχηματικά επιχειρήματα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις για τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Την αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις πορείες προανήγγειλε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για οριοθέτηση του χώρου που θα πραγματοποιούνται με στόχο μία ισορροπημένη λύση, ώστε και οι διαδηλώσεις να γίνονται και η ταλαιπωρία να αποφεύγεται.
«Οι διαδηλωτές να μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες».