13 Ιουλ 2019

Μητσοτάκης, «Αμερικανοτσολιάδες» και κουτσά άλογα



Ο επίδοξος Πινοσέτ της Βενεζουέλας αποδείχτηκε, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε και ανίκανος παρόλη την υποστήριξη από την Ουάσινγκτον και απατεώνας.

Επιπλέον δε και εγκληματίας δεδομένου ότι καλεί ξένες χώρες να επιβάλλουν δολοφονικές κυρώσεις εναντίον του λαού του, οργανώνει τρομοκρατικές ενέργειες, δολιοφθορές και δολοφονίες μέσα στην ίδια του τη χώρα.


Παρόλα αυτά, στη λογική των «Αμερικανοτσολιάδων» του μετεμφυλιακού κράτους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να αναγνωρίσει το «κουτσό άλογο» των ΗΠΑ ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Έρχονται κάποιες στιγμές στην πολιτική ζωή όπου το γελοίο συναντά το τραγικό και γίνεται επικίνδυνο. Μια τέτοια στιγμή δυστυχώς έσπευσε από την πρώτη εβδομάδα του βίου της να μας προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη.

Έκρινε πως η πρώτη της πράξη πρέπει να είναι η αναγνώριση της μαριονέτας της CIA και επίδοξου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, ως προέδρου της Βενεζουέλας.

Η ιστορία είναι γνωστή: προκειμένου να λεηλατήσουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες του πόρους της Βενεζουέλας, η προεδρεία των ΗΠΑ- όπως και οι προηγούμενες- από κοινού με κυβερνήσεις κρατών- μελών της ΕΕ επιχειρούν να στραγγαλίσουν την οικονομία και το λαό της Βενεζουέλας, να δολοφονήσουν το νόμιμο πρόεδρο και να οργανώσουν πραξικοπήματα. Τον πράκτορα που χρειάζονταν για να προσδώσουν μια υποτιθέμενη νομιμοφάνεια στις ενέργειές του τον βρήκαν στον Χουάν Γκουαϊδό.

Ωστόσο, ο επίδοξος Πινοσέτ της Βενεζουέλας αποδείχτηκε, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε και ανίκανος παρόλη την υποστήριξη από την Ουάσινγκτον και απατεώνας. Επιπλέον δε και εγκληματίας δεδομένου ότι καλεί ξένες χώρες να επιβάλλουν δολοφονικές κυρώσεις εναντίον του λαού του, οργανώνει τρομοκρατικές ενέργειες, δολιοφθορές και δολοφονίες μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Παρόλα αυτά, στη λογική των «Αμερικανοτσολιάδων» του μετεμφυλιακού κράτους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να αναγνωρίσει το «κουτσό άλογο» των ΗΠΑ ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Βεβαίως κανείς από την κυβέρνηση δε νοιάζεται για το πόσο επικίνδυνη είναι η εν λόγω στάση και για τον ίδιο τον ελληνισμό: όταν η ελληνική κυβέρνηση ευθέως συντάσσεται με την παράνομη πολιτική της βίαιης αλλαγής καθεστώτων, πώς θα επικαλεστεί το διεθνές δίκαιο σε άλλες περιστάσεις; Τι θα πράξει όταν πατώντας σε αυτό το προηγούμενο, κάποια άλλη κυβέρνηση θα επιλέξει να παρέμβει κατά τον ίδιο εχθρικό και αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη του ΟΗΕ τρόπο, στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας;

Πέραν όλων των άλλων, στην περιοχή μας πληρώνουμε ακόμα πολύ ακριβά τους τυχοδιωκτισμούς του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ- βλ. Συρία, Λιβύη κλπ. Είναι σε τέτοιο περιβάλλον, πολλαπλώς επικίνδυνο να έχει η Ελλάδα κυβέρνηση εντελλόμενη από την πρεσβεία των ΗΠΑ- όπως δυστυχώς ήταν και η προηγούμενη- χωρίς ιστορική γνώση, εχθρική προς το διεθνές δίκαιο αλλά και ιδεολογικώς προσκείμενη σε λατινοαμερικάνους επίδοξους δικτάτορες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε μια μαύρη μέρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Μέρα ντροπής και υποταγής.

Ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν εκφράζει σε τίποτα τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει υποφέρει από τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατική εξάρτηση είναι αλληλέγγυος με την Μπολιβοριανή επανάσταση, με το νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο, με το λαό της Βενεζουέλας, με τη νεολαία και την εργατική τάξη της.

email από φίλο - συμφωνούμε και προσυπογράφουμε 
Πηγη: Cuba de corazon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ