26 Ιαν 2020

Μόνη της έγνοια οι καρέκλες και ο μηχανισμός στήριξης κεφαλαίου - κυβερνήσεων

 


Καταγγελία της ΔΑΣ για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Το γεγονός ότι μόνη έγνοια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ είναι οι καρέκλες της και η διατήρηση του μηχανισμού στήριξης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του επιβεβαίωσε η στάση της στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει η ΔΑΣ, καλώντας ταυτόχρονα σε ενίσχυση του αγώνα ενάντια στον εκφυλισμό, στη νοθεία και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.
 Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει τα εξής:

«Η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση (σ.σ. την Παρασκευή 24/1) της Εκτελεστικής Επιτροπής αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συζητηθεί επί της ουσίας το κείμενο που έχει καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες η ΔΑΣ, το οποίο περιλαμβάνει μία μία και με συγκεκριμένα στοιχεία τις οργανώσεις που εμφανίζουν εργοδότες, πλαστογραφίες και νόθους αντιπροσώπους για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σημειώνουμε ότι αυτό το κείμενο έχει κατατεθεί και εξωδίκως από τον Απρίλη του 2019.


Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την κάλυψη της μεγαλοεργοδοσίας και του κρατικού μηχανισμού για να νομιμοποιηθούν ο χαφιεδισμός, το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας, οι μπράβοι, τα ανύπαρκτα σωματεία, δηλαδή όλες αυτές οι "παθογένειες" που είναι επιλογή των εργοδοτών και των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν τη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, την επίθεση ενάντια στα συνδικάτα. Και όλα αυτά διανθισμένα με αντικομμουνισμό, δανεισμένο από τους συνηγόρους της Χρυσής Αυγής.

Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη. Δεν έχουν καμιά σχέση με τις αγωνίες και τους καημούς της. Ο δικός τους καημός είναι να διατηρήσουν τους παχυλούς τους μισθούς που ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα εμπόδια που βάζουν αυτή η ηγετική ομάδα και όσοι την ακολουθούν στην οργάνωση της πάλης τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται από τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνησή της, διεκδικώντας αυτά που έχει ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη.

Καλούμε τα συνδικάτα να δουλέψουν με αποφασιστικό τρόπο για την οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες, να είναι μαζικές και αποφασιστικές.

Θέλουμε συνδικάτα ανοιχτά, δημοκρατικά, μακριά και έξω από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τους κολαούζους της στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Αποσπάσματα από την παρέμβαση της ΔΑΣ
 
Στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ κατήγγειλε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι η ΕΕ «συνεδριάζει μετά από τόσο καιρό και μάλιστα μόνο για το συνέδριο».

Ολο αυτό το διάστημα, συνέχισε η ΔΑΣ, και ενώ κλιμακώνεται σε όλα τα μέτωπα η αντεργατική επίθεση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αυτό που έκανε ήταν: Να επιτίθεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που προσπαθούν «να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντάς τες εγκληματικές οργανώσεις». Μήνυσε συνδικαλιστικά στελέχη συνδικάτων, με αυταρχικό τρόπο απέπεμψε μέλη ΔΣ Εργατικού Κέντρου, παρεμποδίζει τη δράση των συνδικάτων «για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κυβέρνηση, που φέρνει νέο νομοσχέδιο ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης».

Στα κρυφά, προσθέτει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφωνούσε «με τις κυβερνήσεις, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και σαν το λαγό» στηρίζει το νέο νομοσχέδιο για το χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, συμφώνησε στην 4η «αξιολόγηση» και το πάγωμα μισθών και μεροκάματων, δεν είπε κουβέντα για την επικίνδυνη Συμφωνία για τις βάσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, στηρίζει τα σχέδια κυβέρνησης και ΣΕΒ «που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια, ακόμη και να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων».

«Αυτό που σας νοιάζει αλλά και προβάλλετε συνεχώς είναι, σαν καλοί σύμβουλοι του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων, οι ιδιωτικές επενδύσεις, η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί έτσι, όπως λέτε, θα υπάρξουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δικαιώματα», ανέφερε η ΔΑΣ. «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κρατήσετε τις καρέκλες σας και τον μηχανισμό στήριξης των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεών τους».

Οσον αφορά το ίδιο το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ επανέφερε το κείμενο - εξώδικο με τις συγκεκριμένες καταγγελίες της και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την εργοδοτική παρέμβαση, δεν πρόκειται να ανεχθεί και να νομιμοποιήσει την ωμή αναπαραγωγή των συσχετισμών, τις νοθείες, τις πλαστογραφίες με διάφορους τρόπους, κ.ά.

Καταλήγοντας η ΔΑΣ επισήμανε:

«Εμείς δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες ούτε τυπολάτρες. Ξέρουμε τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπάρχουν συνδικάτα που τους λείπουν, για παράδειγμα, ορισμένα στοιχεία, ή καθυστέρησαν να κάνουν εκλογές. Δέστε τη στάση μας στην ΟΙΥΕ, στην Ομοσπονδία Μετάλλου. Υπαρκτά σωματεία δεν έχουμε κόψει.

Θέλουμε να γίνει συνέδριο. Για να αντιπαρατεθούν οι δύο γραμμές στο κίνημα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν ζωντανά, πραγματικά σωματεία. Με μαϊμούδες δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς. Εσάς δεν σας ενδιαφέρει να γίνει αυτό. Γιατί σας έχει πάρει χαμπάρι ο εργατόκοσμος. Τις καρέκλες και το μηχανισμό θέλετε».

Ριζοσπάστης   Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ