8 Ιαν 2020

Χαμενεΐ: Χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ οι πυραυλικές επιθέσεις


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Ιράν διεξήγαγε δύο επιθέσεις με πυραύλους σε αμερικανικούς στόχους ως απάντηση στη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σημείωσε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις στις βάσεις στο Ιράκ, όπου στεγάζονται αμερικανικά στρατεύματα, ήταν ένα «χαστούκι» στο πρόσωπο των ΗΠΑ.

Ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η αμερικανική παρουσία στην περιοχή είναι «πηγή διαφθοράς», υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη Μέση Ανατολή.
Επανέλαβε, δε, ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, καθώς θα ανοίξουν τον δρόμο για την αμερικανική κυριαρχία.
Τόνισε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το «αλαζονικό σύστημα» - αναφερόμενος στη Δύση – είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εχθρών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ιρανική τηλεόραση: 80 νεκροί από τις επιθέσεις - Τραμπ: Όλα καλά

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Ιράν διεξήγαγε δύο επιθέσεις με πυραύλους σε αμερικανικούς στόχους ως απάντηση στη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, 80 άτομα σκοτώθηκαν από τις πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτοξεύθηκαν 15 πύραυλοι που επέφεραν «σοβαρά πλήγματα» σε ελικόπτερα και στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν, η Τεχεράνη είναι έτοιμη να πλήξει άλλους 100 στόχους, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε αντίποινα.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής για τις συγκεκριμένες αναφορές.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε μέσω Twitter πως «όλα είναι καλά».
Πηγή: Σπούτνικ
Βλέπε ακόμη:
Υ.Γ.
Για όποιον δεν κατάλαβε την κοσμοϊστορικότητα του γεγονότος, είναι η πρώτη φορά μετά το Βιετνάμ (για να μην πω μετά τον Β'ΠΠ), που ένα κράτος αναλαμβάνει με κάθε επισημότητα, επιθετική στρατιωτική δράση εναντίον των Ενωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, και ο τροχός της ιστορίας δείχνει να ξαναπιάνει ταχύτητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ