Την απόλυση πέντε εργαζομένων από το Άσυλο Ανιάτων, «Η Στέγη της Εκκλησίας» καταγγέλλει το Νoμαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή, επισημαίνεται ότι «οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς».
Όπως αναφέρει το ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ίδρυση του σωματείου (57/20-12-2019), συγκεκριμένα στις 2/1/2020, και με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος, προχώρησαν στην αναιτιολόγητη απόλυση των εργαζομένων. «Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων εργαζομένων τιμωρήθηκε εκδικητικά η συλλογική πάλη για να μην υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στη δουλειά, να τηρείται έστω και αυτή η λειψή εργατική νομοθεσία για τις συμβάσεις εργασίας, να δηλώνονται και να καταβάλονται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρκώς στελεχωμένο το ίδρυμα. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν! Θα τις διαλύσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους!», αναφέρεται στην ανακοίνωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και συνεχίζει:
«Διεκδικούμε:
Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.
Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία σε ό, τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Να στελεχωθεί επαρκώς το Άσυλο Ανιάτων, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων».