15 Φεβ 2020

Δεν είναι βέβαια βλάκας ο κ. Βρούτσης. Επικίνδυνος είναι, συκοφάντης και προβοκάτορας!

 




Απεγκλωβισμός απ' τα αστικά κόμματα, βήμα στην Κοινωνική Συμμαχία, εκεί θα κριθεί το δίκιο του λαού

Η δευτερολογία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Eurokinissi
Κύριε πρωθυπουργέ,Δεν γνωρίζω πραγματικά πού αναφέρεστε και παρουσιάζετε την εικόνα που εκθειάσατε σήμερα εδώ.
Πιθανά μπερδεύετε την κερδοφορία και την ευφορία των επιχειρηματικών ομίλων με την κατάσταση που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους.

Ενδεικτικά μόνο να σας πω ότι προσωπικά, μόνο τις τελευταίες βδομάδες, εκτός από άλλα στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ, έχω συναντηθεί έπειτα από αιτήματα εργαζομένων με πολλά σωματεία και Ομοσπονδίες πολλών κλάδων, σχεδόν όλων των κλάδων.

Τα Σωματεία στη ΛΑΡΚΟ, η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού, η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων ΟΤΟΕ, τα «Λιπάσματα Καβάλας», τα Σωματεία των ΕΛΠΕ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, δεκάδες άλλα, όπως και εκατοντάδες εργαζόμενους στην καθημερινή μας σχεδόν επαφή. Ολοι αυτοί ζουν, με βάση τα λεγόμενά σας, σε άλλη χώρα.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι:

Τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας παραμένουν κολλημένα σταθερά πάνω από 17%, δηλαδή στο ένα εκατομμύριο ανέργους. Η ευέλικτη απασχόληση, δηλαδή, για να μιλάμε απλά Ελληνικά, η δουλειά - λάστιχο με 380 ευρώ μισθό μεικτά, έχει εκτιναχθεί. Μετεξελίσσεται σε μόνιμης διάρκειας ευέλικτη εργασία και όχι προσωρινού χρόνου, χαμηλά αμειβόμενη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, που μεταξύ των άλλων ουσιαστικά αποκρύπτει και την πραγματική ανεργία. Και φέτος η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων είναι με ευέλικτες μορφές εργασίας. Με τα δικά σας στοιχεία πάνω από 55%.


Η εργασιακή ζούγκλα έχει την κοινή σας σφραγίδα
 
Δικαιολογεί αυτή η κατάσταση τη γνωστή κοκορομαχία με εναλλασσόμενους ρόλους του πανηγυρίζοντος και του καταγγέλλοντος ανάμεσά σας, κύριοι του αστικού - φιλελεύθερου και σοσιαλδημοκρατικού - διπολισμού;

Μαζί δεν διαμορφώσατε αυτό το αντεργατικό τερατούργημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι;

Οποια πλευρά του εργασιακού μεσαίωνα κι αν πιάσει κανείς, επιβεβαιώνεται εμφατικά: Η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, όπως και αν βαφτίζεται κάθε φορά - «δίκαιη ανάπτυξη» από τον ΣΥΡΙΖΑ ή «ανάπτυξη για όλους» από την κυβέρνηση της ΝΔ - έχει ως βασική προϋπόθεση την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Τα επίσημα στοιχεία του κράτους αποτυπώνουν με τρόπο χαρακτηριστικό βασικές πλευρές της ζούγκλας που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, στη σημερινή φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Αυτή η εργασιακή ζούγκλα έχει την κοινή σφραγίδα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Απ' αυτήν την άποψη, είναι πραγματικά προκλητική η προσπάθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν το μαύρο άσπρο, εναλλασσόμενοι στους ίδιους ακριβώς ρόλους, κάθε φορά που βγαίνουν τα καινούργια στοιχεία για την ανεργία, για τις ροές προσλήψεων - απολύσεων κ.ά.

Ενδεικτική αυτής της προκλητικής προσπάθειας είναι η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτερο μισθό, που παρουσιάστηκε μάλιστα από την πρώην υπουργό Εργασίας, την κ. Αχτσιόγλου. Η οποία - σημειωτέον - είναι η ίδια που απέρριψε την πρόταση περισσοτέρων των 500 συνδικάτων για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση αυτή κατατέθηκε τότε σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, μόνο το ΚΚΕ την κατέθεσε ως πρόταση νόμου και όλοι μαζί την απορρίψατε. Και όχι μόνο αυτό, με νέα νομοσχέδια κρατήσατε άθικτο το νομοθετικό πλαίσιο, με το οποίο ο εκάστοτε υπουργός καθορίζει το ύψος του κατώτερου μισθού, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας έτσι τη θεσμοθετημένη μόνιμη συμπίεση των μισθών!

Εναλλάξ. Μετά τον πρώτο νόμο Βρούτση, ήρθε ο νόμος Αχτσιόγλου και τώρα ξανά κι άλλος νόμος Βρούτση.

Εδώ να σημειώσουμε ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα.

Εσείς δεν είστε που πανηγυρίζετε για την έξοδο από τα μνημόνια, την επιστροφή στην κανονικότητα;

Εδώ και τώρα λοιπόν να επαναφέρετε τις Συλλογικές Συμβάσεις. Προσπαθώντας μάλιστα να απαντήσετε σε μένα, στη δευτερολογία σας είπατε ότι μια κλαδική σύμβαση επεκτείνεται αν καλύπτει το 50% + 1 των εργαζομένων. Δεν ξέρετε αλήθεια ότι οι εργοδότες διατηρούν το δικαίωμα να μη δίνουν τα μητρώα των εργαζομένων, ακριβώς για να μη διαπιστώνεται αν απασχολούν αυτήν την πλειοψηφία των εργαζομένων; Κανένας δεν τους υποχρεώνει γι' αυτό και δεν πείραξε αυτό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε επιτέλους τον εμπαιγμό!

Ο ένας, η ΝΔ δηλαδή, μιλάει για 50 ευρώ σε βάθος τριετίας, για να μην πέσουν πολλά μαζεμένα ίσως και δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι να τα κάνουν, πού να τα επενδύσουν!!!

Και ο άλλος, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι πιο κουβαρντάς, και φυσικά τώρα είναι και στην αντιπολίτευση, κατέθεσε πρόταση για 7% κάθε χρόνο μέχρι το 2022 και μετά το 2022 θα αρχίσει η ...διαπραγμάτευση για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση!

Αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Οπως βλέπετε, δεν σας βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι.

Λέμε καθαρά τις διαφορές σας. Είναι τόσες που μέχρι και αρθρογράφοι της «Αυγής», γνωστοί και μη εξαιρετέοι, μπορούν να σας τα εξηγήσουν μέσα σε 300 λεξούλες στα άρθρα που γράφουν, για να μη βασανίζεστε δηλαδή και ψάχνεστε και περιμένετε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία να σας αποκαλυφθούν και μέχρι την ανατροπή του καπιταλισμού να σας αποδοθούν, ενώ τα περισσότερα μπορούν να γίνουν από εσάς εδώ και τώρα. Ακριβώς όπως τα υλοποιήσατε 5 χρόνια τώρα...

Καταργήστε, λοιπόν, εδώ και τώρα, χωρίς να περιμένετε το σοσιαλισμό, αυτόν τον άθλιο αντεργατικό νόμο που φέρει τη σφραγίδα Βρούτση - Αχτσιόγλου.

Και φυσικά, δεν θα ξεχάσουμε πάλι να σας επισημάνουμε, διότι «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως», ότι την όλη αντεργατική εικόνα δυστυχώς συμπληρώνει το «νέο Ασφαλιστικό» που ετοιμάζει η ΝΔ, για να θωρακίσει και να βάλει σε αποτελεσματική εφαρμογή τον νόμο - λαιμητόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αποκτά και αυτός πλέον... δύο νονούς.

Είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος: Νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση...

Επί της ουσίας, η κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κριτική που παραπέμπει σε ...αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση!

Αφού ένα μεγάλο μέρος των αντιλαϊκών νόμων, ειδικά στα Εργασιακά, φέρει φαρδιά πλατιά και τη δική του υπογραφή. Κι αυτό πλέον δεν το λέμε μόνο εμείς. Ούτε το λένε μόνο όσοι και όσες σας στήριξαν μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Το λένε σε όλους τους τόνους αρκετά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σήμερα, που δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία.

Επικίνδυνος προβοκάτορας ο κ. Βρούτσης!
 
Κύριε Μητσοτάκη, προσέξτε ακριβώς τι λέμε, έχετε βάλει τον υπουργό Εργασίας να επιδίδεται σε ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα με χρυσαυγίτικη μάλιστα φρασεολογία, διαστρεβλώνοντας επιπλέον τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τελευταίο κρούσμα χτες, σε Επίκαιρη Ερώτηση για τις απαράδεκτες διακρίσεις που θέσπισε ο νόμος Κατρούγκαλου για τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε βάρος των ομογενών Ελλήνων της Αλβανίας, που μάλιστα χτες είχαν και κινητοποίηση, αλλά και των μεταναστών, που βρίσκονται πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα νομιμότατα, ζουν, δουλεύουν εδώ με τις οικογένειές τους, κατέφυγε ο κ. Βρούτσης στα αλήστου μνήμης συνθήματα «σύνταξη μόνο στους Ελληνες», της Χρυσής Αυγής. Λες και οι Ελληνες εργαζόμενοι δεν ξέρουν ποιες κυβερνήσεις τούς έκοψαν τις συντάξεις!

Δεν είναι βέβαια βλάκας ο κ. Βρούτσης. Επικίνδυνος είναι, συκοφάντης και προβοκάτορας!

Απάντηση θα δώσει η οργάνωση της πάλης του λαού
 
Απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης και το προκλητικό προπαγανδιστικό γαϊτανάκι που τη συνοδεύει, απάντηση δίνει η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού.

Τώρα πρέπει λοιπόν όλοι και όλες να ενισχύσουμε το απεργιακό μέτωπο για τις 18 Φλεβάρη, που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, με αιχμή την πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις σύγχρονες ανάγκες στη δουλειά και στη ζωή.

Και εδώ απ' αυτό το βήμα, σε αυτήν την μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, σε αυτό το ταξικό αγωνιστικό μέτωπο, πρέπει να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι εργαζόμενες. Ξεπερνώντας αγκυλώσεις και εγκλωβισμούς στα αστικά κόμματα - φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά - όπως και του λόγου σας, που μας έφεραν μέχρι εδώ και ευθύνονται για τη δυστυχία των εργαζομένων. Εκεί θα κριθεί και το δίκιο του λαού τελικά και σε τελική ανάλυση!

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ