5 Φεβ 2020

Κομματική προβολή και Διαδίκτυο


Στα 100 του χρονια ευχομαι το κομμα να γιορτασει την ιδρυση του μαζι με εναν πιο ωριμο λαο, χωρις αυταπατες και αγκυλώσεις.
Συνηθιζουν οι φιλελεδες να λενε οτι η κριση μπορει να ειναι ευκαιρια για αυτους, με την εννοια οτι βρισκουν πατημα για μειωσεις μισθων, δικαιωμάτων. Το ιδιο πρέπει να κανει το Κομμα, να μετατρεψει την καπιταλιστική κριση σε ευκαιρια για μαζικη αλλαγη συνειδήσεων, για μαζικο καλεσμα σε ρηξη με την ζοφερη πραγματικότητα.
Οι αποδειξεις για την αισχροτητα του καπιταλισμου ειναι γυρω μας, δεν ειναι θεωρία που το ΚΚΕ σαν Κασσάνδρα την προφητευει. Την επομενη φορα που κάποιος αγανακτησει με την ανεργια, την ανεχεια, την απουσια κοινωνικης δικαιοσύνης και την γυρω του εκμετάλλευση, τοτε θα πρεπει επιτελους να καταλάβει οτι μια λυση υπαρχει: να αλλαξει αυτο το συστημα, ακόμα και εαν δεν ειναι ή δεν νιωθει κομμουνιστης.
Οι ζημωσεις και ο αγωνας στα σωματεια θα συνεχιστούν κοντρα στη απογοήτευση που επικρατει σε μεγαλη μεριδα κοσμου με την ΠΦΑ. Ιδιαίτερη προσοχη πρεπει να δωθει στην προωθηση των θέσεων μας στο διαδίκτυο, εκει που καλως ή κακως, εχει μεγαλη επιρροή σε πολυ κοσμο και πολλες φορές οριζει την πολιτικη ατζέντα στα ΜΜΕ. Κοντρα στις Ομαδες Αληθειας των Συριζανελ και ΝουΔου, πρεπει να βρεθει ενας τρόπος να υπαρχουν απαντησεις απο την κομματική γραμμη. Αυτο τον ρόλο τον έχουν αναλαβει σκορπιες δυναμεις φίλο-ΚΚΕ χρηστών, που αλλες φορες είναι πετυχημένες και αλλες οχι.
Σιγουρα τα λινκ απο τα κομματικα σαιτ βοηθουν, ομως χρειαζεται και μια επιμέλεια για να μπορει ο κοσμος να λαμβανει την ουσια των επιχειρημάτων και οχι κατεβατα. Δεν λεω να μπει το Κομμα στα σοσιαλ μιδια, ομως απο την αλλη η απουσια του επιτρεπει σε διάφορους ατσαλινους,κρυφοτροτσκες,μουλαδες,ααδμ-δες κτλ να ερμηνευουν τις κομματικες θεσεις οπως τους συμφερει και απονηρευτος κοσμος να τρωει την προπαγάνδα αμασητη, πιστεύοντας οτι διαβαζει κομματικούς.
Δεν εχω λυση προφανώς, η υποθεση ειναι μπρος γκρεμός και πισω ρεμα με την κομματικη συμμετοχη σε facebook και twitter, απο την αλλη η επιρροη αυτων των καναλιων σε ενα τεραστιο ογκο κόσμου δεν είναι αμεληταια. Η απουσια ραδιοφωνου και τηλεόρασης πρεπει να καλυφθει αναγκαστικα με εξισου επιδραστικά μεσα.
ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ