12 Μαρ 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ



Κλιμακώνει το σχέδιο έξωσης των συνταξιουχικών σωματείων
 
Αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής

Το σχέδιο έξωσης των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας έβαλε σε εφαρμογή η νέα πρόεδρός του, Στ. Τσούτσα. Την περασμένη Παρασκευή έδωσε τελεσίγραφο ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο μέχρι τέλος Μάρτη και τη Δευτέρα έβαλε «λουκέτο», εμποδίζοντας την είσοδο των εκπροσώπων των συνταξιουχικών σωματείων στο ένα και μοναδικό γραφείο που τους είχε παραχωρηθεί και χρησιμοποιούσαν εδώ και 35 χρόνια...

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, επιτράπηκε η είσοδος σε έναν εκπρόσωπο των σωματείων που από το παράθυρο έδινε στους συναδέλφους του αρχεία, σφραγίδες και άλλα σημαντικά υλικά που είναι απαραίτητα για την καθημερινή δράση τους.


Η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία του ΕΚ Καβάλας θέλει να πετάξει έξω τα συνταξιουχικά σωματεία γιατί της μπαίνουν στο μάτι με την καθημερινή συνεπή και αγωνιστική τους στάση. Επικαλείται ότι θέλει το χώρο για να πραγματοποιήσει προγράμματα του ΛΑΕΚ για εργαζόμενους και ανέργους, αλλά και να λειτουργήσει παράρτημα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες ότι χρόνια τώρα έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε Κέντρο Κατάρτισης και διαχείρισης κονδυλίων.

Με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων καθώς και των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Καβάλας - Θάσου καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΕΚ Καβάλας για το υπονομευτικό της έργο στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούν όλα τα σωματεία της Καβάλας που έχουν δράση και δεν είναι φαντάσματα να πάρουν καθαρή θέση. Να καταδικάσουν τις πρακτικές των εργατοπατέρων που θεωρούν το ΕΚ Καβάλας τσιφλίκι τους, που «αποπέμπουν» από το ΔΣ παράνομα και αντικαταστατικά μέλη του, που κάνουν «έξωση» σε σωματεία που δεν τους προσκυνούν. Και σημειώνουν: «Η μάχη δεν είναι παραταξιακή αλλά αφορά όλους τους εργαζόμενους της Καβάλας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που δεν ανέχεται τον μηχανισμό των αφεντικών και τα ίδια τα αφεντικά μέσα στο εργατικό κίνημα».

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ
 
Την τακτική της πλειοψηφίας του ΕΚ Καβάλας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κατρακύλα για τους εργατοπατέρες δεν έχει τελειωμό! Συκοφαντούν τους συνδικαλιστές συνταξιούχους ότι έχουν κάνει καφενείο το γραφείο τους, όταν όλη η Καβάλα γνωρίζει ότι καθημερινά τα σωματεία αυτά δίνουν τον αγώνα της ενημέρωσης και της οργάνωσης των συνταξιούχων. Οταν μόνο τα τελευταία χρόνια μετράνε δεκάδες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλα τα μέτωπα. Οταν αυτή η ίδια πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ είναι άφαντη από τους εργασιακούς χώρους, έχει μετατρέψει το κτίριο του ΕΥΚ σε απόρθητο φρούριο με κάμερες, αστυνομία και σεκιούριτι (μπράβους), περίκλειστο για τους εργαζόμενους και ορθάνοιχτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οταν δεν γνωρίζουν ούτε κατά πού πέφτει η Επιθεώρηση Εργασίας, ξέρουν όμως απέξω και ανακατωτά πού είναι τα γραφεία των αφεντικών, με τη συνεργασία των οποίων στήνουν κάλπες για να αναπαράγουν τους νόθους και επίπλαστους συσχετισμούς».

Ριζοσπάστης    Πέμπτη 12 Μάρτη 2020

1 σχόλιο:

  1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
    προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια για την κατασκευή
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Η καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . τα δάνεια αυτοκινήτων
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 (213)419-2419

    Ζεστή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ