15 Μαρ 2020

Επαγγέλματα του κορονοϊού – “Μετρητή θερμοκρασίας εργαζομένων” αναζητά επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη


Μπορεί το αναγκαστικό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω των μέτρων πρόληψης από τον κορονοϊό να έχει αφήσει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς τα αφεντικά δεν υποχρεώνονται σε καταβολή μισθού και δεν έχει οριστεί πότε και σε τι ύψος θα δοθεί το μικρό κρατικό επίδομα στήριξης, υπάρχουν όμως νέες επαγγελματικές ευκαιρίες που γεννά η πανδημία.
Μία από αυτές είναι το επάγγελμα του “μετρητή θερμοκρασίας εργαζομένων”, που ζητά εταιρεία παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία για διάστημα 30 ημερών, όσο υπολογίζουν δηλαδή πως θα κρατήσει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον το επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που προσλαμβάνονται ως “εξωτερικοί συνεργάτες” δηλαδή εξορισμού με μηδαμινά δικαιώματα, θα έχουν ως καθήκον να καταγράφουν τη θερμοκρασία εργαζόμενων στις εισόδους μεγάλων βιομηχανιών στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι θα προτιμηθούν υποψήφιο με δυνατότητα εργασίας τη νυχτερινή βάρδια, με καλύτερη αμοιβή, η οποία φυσικά δεν αναφέρεται, όπως και οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα. Δεν γίνεται επίσης αναφορά στο τι μέτρα ασφαλείας θα παρέχονται στον ίδιο τον εργαζόμενο κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αφού θα έρχεται σε αρκετά στενή επαφή με κάποιες δεκάδες ή παραπάνω ανθρώπους κάθε μέρα, ενώ υποθέτουμε ότι για τη μέτρηση της δικής του θερμοκρασίας πριν τη δουλειά θα είναι υπεύθυνος ο ίδιος.
Δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί η αυθεντικότητα της αγγελίας, μιας και δημόσια δεν παρέχονται στοιχεία επικοινωνίας, παρά μόνο όσους εγγράφονται στη σελίδα όπου αυτή αναρτήθηκε. Με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας ωστόσο, δε θα μας έκανε εντύπωση να μην είναι τρολιά, σε μια εργασιακή αγορά ζούγκλα, η οποία συνειδητά από πλευράς κυβέρνησης απορρυθμίζεται ακόμα περισσότερο με πρόσχημα την αντιμετώπιση της υγιειονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ