20 Μαρ 2020

ΗΠΑ – ΚΙΝΑ: Πόλεμος δηλώσεων για την επιδημία


ΗΠΑ Νέα Υόρκη
ΗΠΑ Νέα Υόρκη / Πηγή: Eurokinissi

Σε συνέντευξή του χτες Πέμπτη ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι: «Θα είχε πάει καλύτερα όλο αυτό αν τα ξέραμε αυτά λίγους μήνες νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει περιοριστεί στην περιοχή της Κίνας απ όπου ξεκίνησε», επιμένοντας να χρησιμοποιεί τη φράση «κινεζικός ιός».
Η Κίνα απάντησε σήμερα, κατηγορώντας έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο ότι «αποποιείται των ευθυνών του», με τις χτεσινές του δηλώσεις.
Η επιδημία covid-19 η οποία ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Γουχάν τον Δεκέμβριο έχει πλέον προσβάλει περισσότερους από 230.000 ανθρώπους σε 158 χώρες.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου. «Θα πρέπει να πιστέψουμε όσα λένε τώρα; Ελπίζω να είναι αλήθεια. Ποιος ξέρει, ελπίζω να είναι αλήθεια».
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ απάντησε στον αμερικανό πρόεδρο: «Κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ προσπαθούν να αμαυρώσουν το έργο της Κίνας ενάντια στην επιδημία και να αποποιηθούν των ευθυνών τους επιρρίπτοντάς τες στην Κίνα». Και συνέχισε «Με αυτό τον τρόπο περιφρονούν τις τεράστιες θυσίες που έκαναν οι Κινέζοι προκειμένου να προστατεύουν την υγειονομική ασφάλεια», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Γκενγκ, οι κινεζικές αρχές είχαν αρχίσει να ενημερώνουν τις ΗΠΑ από 3 Ιανουαρίου και έκτοτε επικοινωνούν συνεχώς για την πανδημία. Επέκρινε για διγλωσσία τον Τραμπ, που έχει εξάρει την Κίνα για τη συνεχή πληροφόρηση που παρέχει.
“Τα βιολιά άρχισαν” στο πλαίσιο των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την παγκόσμια κυριαρχία…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ