8 Απρ 2020

Κίνα. Το μπούμερανγκ



Δεν ήταν λίγοι οι δυτικοί που προσδοκούσαν ότι με τον κορονοϊό η οικονομία της Κίνας (παρεμπιπτόντως και της Ρωσίας) θα διαλυθεί και τους ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία να βγουν πολλά κερδισμένοι.

Τελικά άγγιξε μόνο ένα μικρό μέρος της χώρας και της οικονομίας. Τώρα η Κίνα με θύματα ποσοτικά και αναλογικά πολύ λιγότερα από τις δυτικές ανταγωνίστριες χώρες, όπου έγιναν  τέτοια μικροπρεπή όνειρα, βάζει τέλος στην καραντίνα στη Γουχάν, ενώ από μέρες άρχισε να αποκαθιστά την παραγωγή στην περιοχή.


Αντίθετα, στις δυτικές χώρες αποδιοργανώνεται το σύνολο της οικονομίας κάθε χώρας που κτυπά ο ιός και μετρούν πολλαπλές απώλειες… δυστυχώς για όλο τον κόσμο. Φέρουν μεγάλες ευθύνες όσοι νόμισαν ότι ήταν ιός για χώρες σαν την Κίνα!


Μηδένα προ του τέλους…


Μπούμερανγκ σε μικροπρεπή όνειρα! 
 


Οι δυτικοί σχολιαστές, σχολίασαν με σκόπιμη υποκρισία και κακεντρέχεια την βιαιότητα με την οποία οι κινεζικές αρχές αντιμετώπισαν την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων για να μην επεκταθεί ο ιός. Δήθεν τους ενδιέφεραν τα «ανθρώπινα δικαιώματα»! Πόσο δηλαδή περισσότερο από τη σωτηρία της ζωής των ανθρώπων (και της οικονομίας) μιας χώρας;


Πίσω όμως από τη βιαιότητα των κινεζικών αρχών, οι έχοντες πολιτική εμπειρία διέκριναν το σύνολο του οικονομικού και ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού της Κίνας με τις δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες. Διέκριναν και  αρκετή δόση υποψίας ότι ο ιός μπορεί και να μην είναι και τόσο αθώος στην καταγωγή, παρά τη σιωπή που κρατούν, αφού καμία απόδειξη δεν έχουν στα χέρια τους.


Στοιχεία:

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στις 7-8 Απριλίου 2020, καταγράφηκαν 1.282.931 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 72.776 θανάτων, που αναφέρθηκαν στον Π.Ο.Υ. Τα στοιχεία είναι κυλιόμενα και αλλάζουν με κάθε ενημέρωση από τις χώρες.




Πηγές:


Π.Ο.Υ.:



ΟΗΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ