2 Απρ 2020

ΗΠΑ: Είσαι γιατρός και αποκαλύπτεις ελλείψεις; Απολύεσαι…

Νοσοκομεία στις ΗΠΑ απειλούν με απόλυση γιατρούς και νοσηλευτές που αποκαλύπτουν στα ΜΜΕ τα κακώς κείμενα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους εν μέσω κορωνοϊού. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι απειλές τους έγιναν πράξη, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg».
H Mινγκ Λιν, γιατρός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι απολύθηκε γιατί παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα σχετικά με ένα μήνυμα που ανέβασε στο Facebook, όπου περιέγραφε γιατί θεωρεί ότι είναι ανεπαρκής ο προστατευτικός εξοπλισμός και τα τεστ για τον κορωνοϊό.
Στο Σικάγο, μια νοσηλεύτρια απολύθηκε αφότου έστειλε email σε συναδέλφους, στο οποίο δήλωνε ότι ήθελε να φορά περισσότερο προστατευτικές μάσκες κατά την εργασία της.
Στη Νέα Υόρκη, νοσοκομειακοί υπάλληλοι έλαβαν την προειδοποίηση ότι θα λήξει η σύμβασή τους, αν μιλήσουν στα ΜΜΕ χωρίς εξουσιοδότηση.
«Τα νοσοκομεία κλείνουν το στόμα σε νοσοκόμες και άλλους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, σε μια προσπάθεια να μην αμαυρωθεί η εικόνα τους», καταγγέλλει εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκόμων της Ουάσιγκτον. «Είναι απαράδεκτο», όπως προσθέτει.
Τα νοσοκομεία, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», έχουν αυστηρούς κανόνες σε θέματα ΜΜΕ για να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα ασθενών, ζητώντας από το προσωπικό να μιλά στα ΜΜΕ μόνο μέσω επίσημων γραφείων Τύπου.


Η πανδημία, όμως, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πουν τι πραγματικά συμβαίνει με τον Covid-19. Στην Κίνα, όταν ένας γιατρός μίλησε για έναν μυστηριώδη νέο ιό σε online chatroom στα τέλη Δεκεμβρίου, εννοούσε τον κορωνοιό, δέχθηκε επίπληξη και αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση της αστυνομίας ότι το «post» ήταν παράνομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ