Στις ΗΠΑ οι άνεργοι μετρώνται σε εκατομμύρια και οι μεγιστάνες μετρούν δισεκατομμύρια στην πανδημία.
Κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια αύξησαν στα θησαυροφυλάκιά τους μόλις 600 Αμερικανοί μεγιστάνες μέσα σε δύο μήνες όταν μόνο για τον Μάρτη οι άνεργοι έφτασαν τα 38,6 εκατομμύρια.
Δεν ήμασταν και δεν είμαστε όλοι μαζί στην κρίση, ούτε την υγειονομική, ούτε την οικονομική. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αμερική… πουθενά. Τα στοιχεία που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes» είναι μια ακόμα απόδειξη.
Το διάστημα μεταξύ 18ης Μάρτη και 19ης Μάη, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, έγραψε το περιοδικό. Από την πανδημία βγαίνουν κερδισμένα τα μονοπώλια των διαδικτυακών αγορών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το διάστημα μεταξύ Μάρτη και Μάη, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος της «Amazon» αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, του «Facebook», άνω του 46% και πάει λέγοντας…
Ο ένας κόσμος είναι αυτός που ζει στα σύννεφα των δισεκατομμυρίων και ο άλλος είναι εκείνος της ανασφάλειας και της ανεργίας που επιβιώνει κατά γης παλεύοντας με τη φτώχεια και την ανέχεια. Που μεγαλώνει παιδιά με επιδόματα. Κάθε εβδομάδα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας είναι σχεδόν 2,5 εκατομμύρια. Από τις 21 Μάρτη έφτασαν περίπου τα 38,6 εκατομμύρια.
Τα 434 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν σε δύο μήνες οι μεγιστάνες αντιστοιχούν σε ένα ποσό της τάξης των 11.000 δολαρίων για κάθε άνεργο των 38,6 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά. Εξοργιστικό! Ακόμα περισσότερο εξοργιστικό είναι πως οι μεγιστάνες όχι μόνο δεν ξέρουν τι έχουν αλλά αποθησαυρίζουν πλούτο που δεν παράγουν.
Πηγή: 902 gr