27 Ιουλ 2020

Χρεοκόπησε η λογική των «ισχυρών συμμάχων», των «διπλωματικών επιτυχιών» και των «προστατευτικών συμφωνιών» (AUDIO)


«Η προκλητικότητα δεν εκπορεύεται μόνο από τον Ερντογάν, αλλά συνολικά από το τουρκικό αστικό κράτος, από την Τουρκία σαν ισχυρό καπιταλιστικό κράτος της περιοχής. Η πρωτοβουλία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ήταν και από κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση», σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3. 
«Η λογική που έχει χρεοκοπήσει είναι αυτή των ισχυρών μας συμμάχων, ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, που θα μας προστάτευαν, είναι η λογική των μεγάλων υποτιθέμενων διπλωματικών επιτυχιών, των Συνόδων Κορυφής που έβγαζαν υποτίθεται ψηφίσματα απομόνωσης της Τουρκίας, οι δεκάδες ελληνοαμερικανικές συμφωνίες που θα μας προστάτευαν από την τουρκική προκλητικότητα». Όσο για τη «διευκρίνηση» των ΗΠΑ σχετικά με τα «αμφισβητούμενα ύδατα», ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος είπε πως «έτσι προχωράει το παιχνίδι. Είναι οι υποτιθέμενες σκληρές ανακοινώσεις που βγάζουν τη μία στιγμή, αλλά αναιρούνται την επόμενη γιατί υπάρχει ακριβώς μια πραγματική διελκυστίνδα» και συμπλήρωσε πως τόσα χρόνια δοκιμάζεται η λογική του τι θα γινόταν αν δεν ήμασταν σε αυτούς τους οργανισμούς και ήμασταν στην απομόνωση. «Όσο πάμε με αυτή τη λογική και με αυτές τις επιλογές, βρισκόμαστε συνεχώς σε πιο αρνητική θέση. Μόνο ο λαός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αυτός έχει τη δύναμη στα χέρια του και μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, να διαμορφώσει διαφορετικά την κατάσταση, με την πάλη του να δώσει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Είπε πως ο λαός της Τουρκίας πρέπει να αντιληφθεί πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις μέσα στη χώρα του όπως το ΚΚ Τουρκίας «που με την κρυστάλλινη θέση που είχε για την Αγία Σοφία και για τις εξελίξεις, πραγματικά δείχνει ποιος είναι ο αντίπαλος του λαού».
Τόνισε ακόμα πως «ο μόνος τρόπος είναι να γιγαντωθεί η πάλη για την απεμπλοκή του λαού μας από τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, να κλείσουν οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις που κάνουν τη χώρα μας στόχαστρο και να ακολουθήσουμε το μόνο ασφαλές κριτήριο που είναι σήμερα, καμία αλλαγή συνόρων, καμία εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και να επιμείνουμε στις διεθνείς συνθήκες που τα καθορίζουν».
Τέλος, για το «Ταμείο Ανάκαμψης» σημείωσε ότι «όλα αυτά τα χρήματα από κάπου προέρχονται. Κάτι μπαίνει υποθήκη για να γίνουν τα δάνεια, για να βγει η ΕΕ στις χρηματαγορές και να δανειστεί χρήμα. Και υποθήκη μπαίνουν η δουλειά, τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν», επισήμανε πως επειδή ρέει πολύ χρήμα «δεν είναι κριτήριο φιλολαϊκής πολιτικής» και έφερε ως παράδειγμα το ΕΣΠΑ που πήγαινε σε συγκεκριμένους επιχε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ