27 Φεβ 2020

«Επί ποδός» για τη λαϊκή κατοικία




«Επί ποδός πολέμου» δηλώνουν ότι βρίσκονται κυβέρνηση, τραπεζικοί όμιλοι και τα διάφορα κοράκια των funds, ενόψει της οριστικής κατάργησης, στα τέλη Απρίλη, της όποιας τυπικής προστασίας είχε απομείνει στην πρώτη κατοικία, ακονίζοντας μαχαίρια για την ένταση των εκβιασμών, όπως και των πλειστηριασμών στα λαϊκά σπίτια.
Παράλληλα με αυτούς τους σχεδιασμούς, εντείνουν τη δηλητηριώδη προπαγάνδα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επέλαση στη λαϊκή κατοικία που βρίσκεται μπροστά.
Λένε, για παράδειγμα, ότι τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν το «τελευταίο αγκάθι» που «κρατά την οικονομία καθηλωμένη, αδύναμη και αμφισβητούμενη» και ότι «αν η κατάσταση διευθετηθεί ομαλά, θα προσφέρει μοναδικές δυνατότητες αναγέννησης» της οικονομίας.
Κατά τη γνωστή πρακτική, βαφτίζουν έναν καραμπινάτο στόχο του κεφαλαίου, το πώς δηλαδή οι τράπεζες θα τροφοδοτήσουν με «ζεστό» χρήμα και φτηνό δανεισμό το νέο γύρο της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ως υποτιθέμενο στόχο του λαού.
Κατά τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν να υπονομεύσουν την αλληλεγγύη στα λαϊκά στρώματα που απειλούνται με ξεσπίτωμα, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην «μπαταχτσήδες» όσους δεν «τακτοποιούν» τα χρέη τους, επειδή δεν έχουν και δεν μπορούν!
Κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο, για το πώς βρέθηκαν με το μαχαίρι στο λαιμό χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, έχοντας πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε τόκους και πανωτόκια για τα στεγαστικά τους δάνεια.
Η μεταβίβαση των υποχρεώσεων χιλιάδων δανειοληπτών από τις τράπεζες στα κοράκια των funds μοναδικό στόχο έχει να ξαλαφρώσει τους δικούς τους ισολογισμούς, την ίδια ώρα που εντείνονται οι εκβιασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά για να πληρώσουν.
Αυτούς τους εκβιασμούς η κυβέρνηση και τα επιτελεία της τολμούν να τους παρουσιάζουν ως ...«συμφέρουσες προσφορές» (!) προς τις υπερχρεωμένες οικογένειες, που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής διαχείρισης εμφανίζουν ως «λύση» για τα «κόκκινα» δάνεια και άλλα κόμματα, ξαναζεσταίνοντας αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να ωφελούνται ταυτόχρονα οι τραπεζικοί - επιχειρηματικοί όμιλοι και τα χρεωμένα νοικοκυριά.
Εξίσου προκλητική είναι όμως και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως «προστάτης» τάχα των λαϊκών στρωμάτων που χρωστούν στις τράπεζες. Επί των ημερών του, η όποια προστασία στην πρώτη κατοικία αδυνάτισε κι άλλο, ενώ σε δικούς του νόμους πάτησε η ΝΔ για να άρει οριστικά τους εναπομείναντες περιορισμούς στους πλειστηριασμούς.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θωράκισε το νομοθετικό οπλοστάσιο των πλειστηριασμών, ακόμα και με τη μετατροπή των λαϊκών κινητοποιήσεων σε «ιδιώνυμο» αδίκημα!
Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί να πληρώνει με εκβιασμούς και πλειστηριασμούς το μάρμαρο της «εξυγίανσης» των τραπεζών και της χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων, όπως το πλήρωσε με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τα άλλα προνόμια στις τράπεζες στη διάρκεια της κρίσης.
Τώρα είναι η ώρα να βρεθεί αυτός «στο πόδι», με οργανωμένη δράση μέσα από τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους φορείς, κλιμακώνοντας τη μάχη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Μεγάλη συνδρομή και «όπλο» σ' αυτόν τον αγώνα αποτελεί η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, που έχουν επανειλημμένα απορρίψει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι στη Βουλή.
Απάντηση στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας είναι η οργάνωση της αντεπίθεσης, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες σε σύγχρονη και ασφαλή στέγη, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο: Το σύστημα που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ