16 Μαΐ 2021

Με σημαία της Παλαιστίνης πανηγύρισαν το Κύπελλο της Λέστερ Φοφανά και Τσάουντρι

 


Μπορεί η Λέστερ να ζει το δικό της ποδοσφαιρικό παραμύθι με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι, που δείχνει πως οι Σταχτοπούτες έχουν δικαίωμα στο όνειρο -και δεν μπορεί καμιά Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ να τους το στερήσει-, αλλά το καλύτερο στιγμιότυπο της βραδιάς δεν ήταν αμιγώς αγωνιστικό.

Ο Χάμζα Τσάουντρι είναι Άγγλος. Ο συμπαίκτης του στη Λέστερ Ουέσλι Φοφανά είναι Γάλλος. Η αλληλεγγύη είναι όμως διεθνής γλώσσα. Οι παίκτες των αλεπούδων πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου κρατώντας μια σημαία της Παλαιστίνης και έδειξαν την υποστήριξή τους στον λαό της που αντιμετωπίζει καθημερινά τους διωγμούς και τη δολοφονική επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ. Και το παράσημο που πήραν στα δικά μας μάτια για αυτή την κίνηση, αξίζει πολύ παραπάνω από κάθε τρόπαιο που κερδίζουν στο χορτάρι.

Κέρδισαν μάλιστα τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του Παλαιστίνιου πρέσβη στο Λονδίνο, που τόνισε πόσο σημαντική και δυνατή ήταν αυτή η συμβολική κίνηση σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή που περνάει ο λαός του.

https://twitter.com/hzomlot/status/1393674409353924617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ