3 Δεκ 2011

3 Δεκέμβρη 2011 ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑμεΑ στη ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκτύπωση

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί δεν πάει άλλο. Γιατί μόνο αν οργανωθούμε μπορούμε νααποκρούσουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας.
Είμαστε σε μια περίοδο που έχει χειροτερεύσει η θέση μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ζούμε στο πετσί μας εμείς, οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζονται σε υγεία, πρόνοια, στην κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, τη φοροληστεία μέσω των αυξήσεων του ΦΠΑ, των τιμολογίων για την αναγκαία λειτουργία των νοικοκυριών (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο κλπ),τα επιπρόσθετα χαράτσια στα ήδη λεηλατημένα εισοδήματά σας και τις κατοικίες που με κόπους, θυσίες καιβάσανα έχετε αποκτήσει και με την ανεργία που τσακίζει κόκαλα. Οι μισθοί των 500 ευρώ είναι καθεστώς, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καταργούνται, γεγονός που θα μειώσει τους μισθούς κι άλλο στον ιδιωτικό τομέα. Οι δυο τελευταίες προκηρύξεις του 2643 –έχουν μείνει στα χαρτιά, από το 2008.
Ετοιμάζονται να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα, με μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξειςκαι τα επιδόματα των ΑμΕΑ με το νέο κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας (ΚΕΒΑ), που θατεθεί σε ισχύ άμεσα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Ενώ, τα ικριώματα για τις μαζικέςκαρατομήσεις των δικαιωμάτων μας έχουν ήδη στηθεί, με τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας(ΚΕΠΑ), όπως ονόμασαν τις νέες υγειονομικές επιτροπές Ο νέος κανονισμός, δεν είναι τίποτε άλλο από την κάρτα αναπηρίας ή λειτουργικότητας που διαφήμιζαν τόσαχρόνια, το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, αλλά και η ΕΣΑΜΕΑ. Μέσω της λεγόμενης λειτουργικότητας δηλ. εισοδηματικάκριτήρια, κοινωνική & οικογενειακή κατάσταση του αναπήρου κ.ά. θα κρίνεται για το εάν ο ανάπηρος θα παίρνειαναπηρική σύνταξη, επίδομα ή θα έχει τις όποιες άλλες παροχές. Τόσα χρόνια οι επίσημες συνδικαλιστικέςηγεσίες των ΑμεΑ αποκρύπτουν από τους ανάπηρους το σφαγείο που ετοιμάζονται να τους οδηγήσουνκυβέρνηση & Ε.Ε. και τροϊκα. Οι ίδιοι να ζητούν την εφαρμογή του νέου κανονισμού!
Γι’ αυτό σήκωσαν όλο αυτό τον κουρνιαχτό περί των ανάπηρων μαϊμού που οι ίδιοι δημιούργησαν και τουςχρησιμοποίησαν για τις δικές τους ανάγκες. Τώρα τους ξαναχρησιμοποιούν για να πέσουν στα μαλακά οι μαζικέςπερικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων, προκειμένου να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Υπάρχει λυση  διέξοδος, υπάρχει
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πλούτος υπάρχει και είναι τεράστιος. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε καλύτερα, με αξιοπρέπεια, μια ζωή με δικαιώματα. Πρέπει να επιβάλλουμε να επιστραφεί αυτός ο πλούτος στουςεργαζόμενους που τον παράγουν με τη δουλειά τους, τους βιοπαλαιστές, τους ανάπηρους και τιςοικογένειες τους και να αξιοποιηθεί ώστε να λυθούν όλα τα λαϊκά προβλήματα, για να μπορέσουννα αξιοποιηθούν η επιστήμη και η τεχνολογία που έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε όλους τουςτομείς και ιδιαίτερα σε όλους τους κλάδους της ιατρικής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λαϊκώνοικογενειών & των αναπήρων και όχι όπως γίνεται σήμερα να είναι στην υπηρεσία στήριξης της κερδοφορίαςτων κερδών του κεφαλαίου.
Δεν θέλουμε ψίχουλα από το φαγοπότι της πλουτοκρατίας, ούτε λογικές μικροεξυπηρετήσεων και σουπερμάρκετ μίας χαμερπής ζωής με 2 κιλά μακαρόνια και 3 κιλά ρύζι. Κανένας τοπικός άρχοντας ή εκπρόσωπος των κομμάτων της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει ότι θα μας λύσει τα προβλήματα πια. Κανένα “κοινωνικό παντοπωλείο” δεν είναι σε θέση να μας καλύψει τις πραγματικές μας ανάγκες. Δεν ζητάμε  φιλανθρωπία!
Συνειδητά σήμερα κάποιοι μπορεί να εξαπατούν προβάλλοντας ότι αγωνίζονται “να εξαιρεθούν οι ανάπηροι απότα μέτρα”, που σύμφωνα με κείμενά και τα λεγόμενά τους είναι αναγκαία.Οι ανάπηροι δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τις επιπτώσεις των μέτρων, ακόμα κι αν γίνονταν λιγότερεςπερικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις & τα επιδόματα. Γιατί, ο ανάπηρος από τα φτωχά λαϊκά στρώματαπλήττεται πρώτα απ’ όλα από την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας. Γιατί, οι πρώτεςθέσεις εργασίας που καταστράφηκαν με τις ιδιωτικοποιήσεις ήταν των αναπήρων.Γιατί, με τα μέτρα της κυβέρνησης τσακίζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, το μοναδικό ουσιαστικά στήριγμα τουανάπηρου στη χώρα μας. Πώς να μας στηρίξει, το παιδί μας, ο αδελφός μας, οι γονείς μας όταν θα είναι άνεργοι,απολυμένοι, μέσα στην ανέχεια και την ανασφάλεια; Είμαστε άνθρωποι και θέλουμε ζωή με δικαιώματα.
Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε τρομοκρατούν. Βγάλε συμπεράσματα, εγκατέλειψε κόμματα τουκεφαλαίου και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας έφεραν ως εδώ.
Δεν φτάνουν σήμερα πια οι αμυντικοί και επιμέρους αγώνες, δεν μπορούν ν’ αποσπάσουνκατακτήσεις όπως παλιά, ούτε να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη άμυνα απέναντι στηνεπιθετικότητα του καπιταλισμού. Κανένας δεν μπορεί να διασωθεί μόνος του.Προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας είναι να είναι μακρόχρονος, οργανωμένος, με αλληλεγγύη,σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τα ταξικά σωματεία. Άλλωστε μακρόχρονη, οργανωμένη και με συμμαχίες είναι και η επίθεση που δεχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ