26 Ιαν 2012


ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ  ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι 400 εργαζόμενοι της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι σε απεργία για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, για να τους εκβιάσει να δεχθούν εκ περιτροπής εργασία με ελαστικό ωράριο και μείωση αποδοχών κατά 40%. Η παραγωγή του εργοστασίου και τα κέρδη αυξήθηκαν φέτος, η εργοδοσία όμως εκβιάζει τους εργάτες, ότι, αν δεν σκύψουν το κεφάλι, θα απολύσει συνολικά 180 εργάτες.
Πολύτιμη βοήθεια στην εργοδοσία προσφέρουν οι πλειοψηφίες στην Ομοσπονδία Μετάλλου και στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, που όχι μόνο δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να στηρίξουν τους απεργούς, αλλά και τους "συμβουλεύουν" να υποταχθούν, τους συκοφαντούν, προσπαθούν να τους διαιρέσουν
 Η εργοδοσία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ,  και οι υπόλοιποι μεγαλοεπιχειρηματίες, αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  για να μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, να εκβιάζουν και να απολύουν.
Αυτή η πολιτική, θα συνεχιστεί με την συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. και θα χειροτερέψει. Η διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης είναι απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των νέων μνημονίων.

Ο αγώνας των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ είναι και δικός μας.
Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Η απάντηση των χαλυβουργών στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συλλογική απάντηση.
Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η κοινή δράση εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τους φτωχούς δράσης. Να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.
Η αλληλεγγύη και η κοινή δράση να εκφραστεί στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία, ενάντια στα νέα φοροχαράτσια, στον αγώνα για να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας, για να έχουν πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι άνεργοι και οι οικογένειες τους.
Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους υγειονομικούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, με την παρουσία τους έξω από το εργοστάσιο, με ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης, με συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τις οικογένειες των απεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ