25 Ιαν 2012

Αντιλαϊκό σφαγείο για τη διαχείριση της πτώχευσης



Αντιλαϊκό σφαγείο για τη διαχείριση της πτώχευσης
Στα 78 δισ. ευρώ (!), δηλαδή 36% του ΑΕΠ, οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους τους
Σε περισσότερα από 78 δισ. ευρώ, στο 36% του παραγόμενου ΑΕΠ, έφτασαν μέσα στο 12μηνο του 2011 οι κρατικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους τους. Οι βασικές συνιστώσες της εγκληματικής πολιτικής, όπως αυτές εμφανίζονται στην εκτέλεση του περσινού κρατικού προϋπολογισμού, είναι και η αύξηση των «ελλειμμάτων», η μείωση της μάζας των φορολογικών εσόδων εξαιτίας της ραγδαίας υποχώρησης των λαϊκών εισοδημάτων και της κατανάλωσης, η καρατόμηση και των δαπανών που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.
Οι τρανταχτές εμφανιζόμενες τάχα ως «αστοχίες» αποτελούν και το βατήρα της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, στρώνουν το χαλί για τα επόμενα μέτρα και μνημόνια. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το «έλλειμμα» που αφήνουν πίσω τους διαμορφώνεται στο 10% του παραγόμενου ΑΕΠ, αλλά η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου έχει ακόμη να περιμένει τα χαράτσια που θα εισπράξει μέχρι το Φλεβάρη για να τα εμφανίσει λογιστικά στα έσοδα του 2011. Ολα μαζί μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν για τους μεγαλοδανειστές τους και για τα άλλα σαπρόφυτα.
Σύμφωνα με τα «αναλυτικά» στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών:
Κρατικά έσοδα: Εμφανίζονται στα 49,99 δισ. ευρώ (από 50,86 δισ. ευρώ για το 2010), με ρυθμό υποχώρησης 1,7%, που έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη φοροληστεία που εξαπέλυσαν ενάντια στα λαϊκά στρώματα.
Δαπάνες: Εμφανίζουν αύξηση σε ποσοστό 2,9%, εξέλιξη που έχει να κάνει με τη διόγκωση των τόκων, χώρια τα χρεολύσια που τα εμφανίζουν σε άλλο λογαριασμό. Το συγκεκριμένο ποσό φτάνει τα 68,89 δισ. ευρώ (από 66,9 δισ. ευρώ), επίσης σε κραυγαλέα αντίθεση με την καρατόμηση μισθών, συντάξεων, των κονδυλίων για Υγεία - Πρόνοια κ.λπ. Οι δαπάνες τους για τους τόκους του κρατικού χρέους τους - χώρια τα χρεολύσια - απογειώθηκαν στα16,35 δισ. ευρώ (από 13,22 δισ. ευρώ) παίρνοντας και αύξηση 23,7%, παρά και το γεγονός ότι για τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών έχει δοθεί η λεγόμενη «περίοδος χάριτος». Στα χρεολύσια για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους δαπάνησαν ακόμητουλάχιστον 62,2 δισ. ευρώ! Το συνολικό κονδύλι για την εξυπηρέτηση του χρέους έφτασε για το 2011 στα 78,6 δισ. ευρώ. Οι λεγόμενες «πρωτογενείς δαπάνες»(συντάξεις, μισθοί, Ασφάλιση, Πρόνοια κ.λπ.) διαμορφώνονται στα 51,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 11 δισ. ευρώ χαμηλότερα από τις δαπάνες για το κρατικό χρέος!
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης έχουν πετσοκόψει τις δαπάνες στα 6,6 δισ. ευρώ (από 8,5 δισ. ευρώ), σε ποσοστό 21,8%. Τα έσοδα από τα ταμεία της ΕΕ που κατευθύνονται στις μερίδες των καπιταλιστών εμφανίζουν αύξηση 2,7%, στα 3,8 δισ. ευρώ.
Κρατικά ελλείμματα: Φτάνουν στα 21,7 δισ. ευρώ με ρυθμό αύξησης 1,3%. Εμφανίζονται στο 10% του ΑΕΠ και εφόσον αυτό διαμορφωθεί στα 217 δισ. ευρώ, όπως οι ίδιοι το υπολογίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ