2 Φεβ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Συμβουλάτορας των αστών στη διευθέτηση του χρέους



ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Συμβουλάτορας των αστών στη διευθέτηση του χρέους
Ομολογεί ότι οι προτάσεις του είναι και της πλουτοκρατίας, η οποία όμως τις εφαρμόζει... λάθος
Σε ρόλο συμβουλάτορα της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων εμφανίστηκε ξανά χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΣΚΑΪ», υποδεικνύοντάς τους «καλύτερους» τρόπους διαχείρισης της δήθεν «κρίσης χρέους».
Απερίφραστα δήλωσε «κι εμείς υποστηρίξαμε την αναδιάρθρωση του χρέους», η οποία αναπόφευκτα στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ συνοδεύεται από νέα βάρβαρα μέτρα. Προσπάθησε, μάλιστα, να δικαιολογηθεί στο λαό, παραπονούμενος ότι αυτό «γίνεται με όρους που δεν θα είναι προς όφελος της χώρας», αποσιωπώντας ότι δανειστές και δανειζόμενοι είναι στην ίδια όχθη, αυτή της πλουτοκρατίας και η όποια συμφωνία τους για «κούρεμα» του χρέους δεν θα μπορούσε παρά να είναι αντιλαϊκή.
Ο Αλ. Τσίπρας αντέτεινε «μια επιλεκτική διαγραφή χρέους» που θα αφήσει «απ' έξω τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα διαγραφεί το χρέος που κατέχει η ΕΚΤ», θέση που σήμερα έχει αντικατασταθεί με αυτήν για «τριετή τουλάχιστον αναστολή πληρωμών προς ιδιώτες» αλλά«με τη σύμφωνη γνώμη βεβαίως της ΕΕ» και «με τη σύμφωνη γνώμη και των πιστωτών»!«Εμείς διεκδικούμε να συμφωνήσουν. Τώρα από εκεί και πέρα τα πράγματα στη ζωή δεν γίνονται πάντα όπως τα διεκδικείς», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Εν ολίγοις, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι οι προτάσεις του είναι εντός της αστικής διαχείρισης, όπου τον πρώτο λόγο τον έχουν τα μονοπώλια και η διακρατική τους ένωση, η ΕΕ, την οποία οι οπορτουνιστές φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού. Γι' αυτό έσπευσε να διαβεβαιώσει το αστικό σύστημα ότι «δεν μπορεί να είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ»και σβήνοντας με μια μονοκοντυλιά την ανισομετρία στον καπιταλισμό πρόσθεσε ότι «η ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη, μας δίνει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα».
Ως προς το στόχο της τριετούς παύσης πληρωμών στους δανειστές, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι θα δινόταν χρόνος «στην ελληνική οικονομία για ανάκαμψη», μέσω της τροφοδότησης των κεφαλαιοκρατών με «δημόσιο χρήμα»! Κι αφού επανέλθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, «να επαναδιαπραγματευτούμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, ως μέρος ενός ευρωπαϊκού προβλήματος». Πρόκειται για συσκότιση του πραγματικού χαρακτήρα της κρίσης και διασπορά επικίνδυνων αυταπατών ότι η διευθέτηση του χρέους σημαίνει και ξεπέρασμα της κρίσης υπέρ του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ