16 Φεβ 2012

Δηλώνουν «παρών» για την εξουσία των αστών


Δηλώνουν «παρών» για την εξουσία των αστών
Παπαγεωργίου Βασίλης
«Το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και καταρρέει, λοιδορούμενο και απαξιωμένο. Ενα πολιτικό σύστημα, που την ανασύνθεσή του πρέπει να τη διεκδικήσουμε με όρους κοινωνίας. Η λειτουργία του πολιτικού συστήματος έχει ως αναγκαίο στοιχείο και τη δημοκρατική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών. Η χώρα μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την κοινωνία τεμαχισμένη και πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα οποία μπορεί να λειτουργούν ως αντίβαρα και ως αντισταθμιστικά μεγέθη σε όλα εκείνα που συσσωρεύονται στις πλάτες της κοινωνίας».
«Το ερώτημα είναι αν θα πάμε σε μια ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με δημοκρατία ή θα πάμε σε μια επικίνδυνη αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Πρέπει να ετοιμαστεί τώρα (...) απ' όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, τις οικολογικές δυνάμεις, τις προοδευτικές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το μνημονικό ΠΑΣΟΚ, ένα κοινό πρόγραμμα με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, την πρωτιά στις εκλογές και την διακυβέρνηση του τόπου. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όποιον κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί αυτό που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή δένει χειροπόδαρα τον τόπο και το λαό για πολλά χρόνια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία».
Η πρώτη δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, και η δεύτερη στον βουλευτή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, που «ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα» μπροστά στο «ψητό» της κυβερνητικής εξουσίας. Αμφότεροι για λογαριασμό των κομμάτων τους δηλώνουν «παρών» και έτοιμοι να βάλουν πλάτη ώστε να προωθηθεί η «ανασύνθεση» του αστικού πολιτικού σκηνικού. Δηλαδή, το «παλιό» που θα το μασκαρέψουν και θα το παρουσιάσουν για νέο ώστε να καλλιεργήσουν φρούδες ελπίδες στο λαό, να τον κατευνάσουν και να κερδίσουν χρόνο πολύτιμο για να θέσουν σε εφαρμογή τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μάλιστα, τα στελέχη της κατ' ευφημισμόν «αριστεράς» ομολογούν ευθαρσώς ότι ο λαός χρειάζεται «χάντρες και καθρεφτάκια» που θα τον «θαμπώσουν». Για «αντίβαρα» μιλάει ο Φ. Κουβέλης, άρα δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα, για νέα κυβέρνηση ο Δ. Παπαδημούλης αλλά ...«σκληρή δουλειά», άρα και πάλι δεδομένος ο Γολγοθάς για το λαό.
Ας τα λάβουν αυτά σοβαρά υπόψη τους οι άνθρωποι του μόχθου. Μπροστά στην κάλπη μόνο μία επιλογή απαντά στα συμφέροντά τους: Ισχυρό ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ