22 Μαρ 2012


ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Συνεχίζονται για δεύτερη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με στόχο τη μεγιστοποίηση της πίεσης στους εργοδότες μια περίπου βδομάδα πριν το νέο γύρο διαπραγματεύσεων στις 28 και 29 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι εμμένουν σε αυξήσεις 6,5%, τουλάχιστον όμως 200 ευρώ, ενώ οι εργοδότες αντιπροτείνουν σταδιακές αυξήσεις 3,3% μέσα σε μια διετία.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την προστασία των νησιών Φόκλαντς, Μαλβίνας για την Αργεντινή, με «κάθε κόστος» επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών, το 61% σύμφωνα με την έρευνα της ICM για λογαριασμό της εφημερίδας «Guardian», και μόλις το 32% δηλώνει ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με την Αργεντινή την αλλαγή σκυτάλης. Ας σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε μερικές ημέρες πριν την 30ή επέτειο από τον πόλεμο του 1982 και ενόσω η διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται.
ΣΙΚΑΓΟ.-- Αλλη μία νίκη για τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος νίκησε στις προκριματικές εκλογές στο Ιλινόις. Μετά τη νίκη του, ο Μ. Ρόμνεϊ αναμένεται να λάβει τους 41 από τους 54 εκλέκτορες, φτάνοντας συνολικά σε αριθμό του 562 εκλέκτορες. Ο Σαντόρουμ έχει συγκεντρώσει 249 εκλέκτορες, ο Ν. Γκίνγκριτς 137 και ο Ρον Πολ 69.
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Οι αρχές της Μαυριτανίας συμφώνησαν να εκδώσουν στη νέα ηγεσία της Λιβύης, στο «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο», τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί Καντάφι, Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, που συνελλήφθη επί μαυριτανικού εδάφους, υποστήριξε εκπρόσωπος της Τρίπολης. Από την πλευρά τους, βέβαια, οι αρχές της Μαυριτανίας δεν έχουν επιβεβαιώσει την έκδοση.
ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν χτες το απόγευμα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Μάλι (στην βορειοδυτική Αφρική) κοντά στο κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, οχήματα μεταφοράς στρατιωτών απέκλεισαν το Προεδρικό Μέγαρο τροφοδοτώντας φήμες για πραξικόπημα.
KAMΠΑΛΑ.-- Επιχείρηση κατά μελών της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης «Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις» που θεωρούνται ύποπτα για την υποκίνηση στάσης κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Γιοβέρι Μουσεβένι ξεκίνησε χτες ο στρατός της Ουγκάντας προκαλώντας τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν πως ο απώτερος στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης είναι η στοχοποίηση πολιτικών της αντιπολίτευσης.
AMΠΙΤΖΑΝ.-- Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ακτής Ελεφαντοστού που κατηγορούνται κατά καιρούς για φόνους, παράνομες συλλήψεις και άλλες βαριές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δρουν από μόνες τους δίχως κυβερνητική εντολή ισχυρίστηκε χτες ο Ντούντου Ντιέν, ανεξάρτητος ειδικός του ΟΗΕ σε ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεσή του για τις παραβιάσεις στη δυτικοαφρικανική χώρα.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ισλαμιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» εξαπέλυσαν χτες επίθεση στην πόλη Τάντουμ Ουάντα της βόρειας νιγηριανής πολιτείας Κάνο στο σπίτι ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, βάζοντας ακολούθως φωτιά σε παρακείμενη τράπεζα. Από το αστυνομικό τμήμα οι δράστες έκλεψαν στολές της αστυνομίας, όπλα «καλάσνικοφ», αλεξίσφαιρα γιλέκα και πυρομαχικά...

ν κάνει το ποσοστό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ