6 Απρ 2012


Ψεύτες για τα οικονομικά του ΚΚΕ
Γράφει η Α. Παναγιωταρέα στο χτεσινό «Ελεύθερο Τύπο»: «Κάθε χρόνο, η Βουλή ψηφίζει την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στα κοινοβουλευτικά κόμματα (...) κανείς δεν υποστηρίζει την κατάργησή της για τόσο εμφανείς λόγους που είναι περιττό ακόμη και να εκτεθούν. Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχουν δύο ουσιαστικές παράμετροι πολιτικού ήθους όπου θα έπρεπε τα κόμματα να είναι εξόχως τυπικά: Η πρώτη αφορά στη δημοσίευση του απολογισμού της διάθεσης των χρημάτων της χορηγίας. Επειδή τα χρήματα αυτά προέρχονται από τη δεινή φορολόγηση των πολιτών, πρέπει και οι χορηγοί - πολίτες να μπορούν να βλέπουν πώς, πού, σε ποιους διατέθηκε η κρατική χορηγία. Δηλαδή, να δημοσιοποιείται ετησίως ο ισολογισμός των κομμάτων. Και μπορεί το ΚΚΕ να μην θέλει κανέναν έλεγχο για τις όποιες "εισφορές" των μελών και των φίλων του, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί και τον έλεγχο στα χρήματα που του καταβάλλονται ως κρατική χορηγία από όλους μας υποχρεωτικά».
Η Παναγιωταρέα, που δηλώνει καθηγήτρια σε πανεπιστημιακή σχολή ΜΜΕ, θα έπρεπε να είχε κάνει στοιχειώδες ρεπορτάζ πριν γράψει για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Θα ανακάλυπτε τότε ότι το ΚΚΕ δημοσιεύει κανονικά ισολογισμό (ένα ψάξιμο στο «Ριζοσπάστη» θα ήταν αρκετό) όπως όλα τα άλλα κόμματα και δέχεται τους ίδιους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οικονομικούς ελέγχους στα οικονομικά του, όπως όλα τα κόμματα. Αν ενδιαφερόταν στοιχειωδώς για τις θέσεις του ΚΚΕ, θα έβρισκε από δημοσιευμένες παρεμβάσεις του ότι είναι το μοναδικό κόμμα που λέει ότι θα αρνούνταν να πάρει την κρατική χρηματοδότηση αν αυτή δινόταν με πολιτικούς όρους. Οπως είναι και το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει με τη μορφή της πρότασης νόμου το αίτημα για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, ζητώντας παράλληλα τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και της αποζημίωσης για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Τα ξέρει αυτά η Παναγιωταρέα και η εφημερίδα στην οποία γράφει. Οπως ξέρει και ότι είναι βαθύτατα πολιτικός ο λόγος για τον οποίο το ΚΚΕ δε δίνει και δε θα δώσει ποτέ στο αστικό κράτος τα ονόματα όσων το ενισχύουν οικονομικά από το υστέρημά τους. Εχει να κάνει με την περιφρούρηση από το κράτος και την εργοδοσία των μελών του και όλων εκείνων των λαϊκών ανθρώπων που δίνουν έστω και λίγα ευρώ για το ΚΚΕ. Οποιος ενισχυτής θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, το ΚΚΕ το κάνει μέσα από το «Ριζοσπάστη». Ολα αυτά, όμως, ελάχιστη σημασία έχουν για την Παναγιωταρέα, τον «Ελεύθερο Τύπο» και τα άλλα ΜΜΕ των αστών. Ξέρουν ότι γράφουν ψέματα, το κάνουν όμως συνειδητά για να συντηρήσουν το παραμύθι ότι τα οικονομικά του ΚΚΕ είναι τάχα αδιαφανή και να το χτυπήσουν, ενταγμένοι στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα. Αυτή είναι η σαπίλα τους, που πρέπει να κάνει το λαό να τους γυρίσει οριστικά την πλάτη. Να επιλέξει αποκλειστικά για την ενημέρωσή του τα δικά του Μέσα, τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ