6 Απρ 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ Γλυφάδας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΕΤΥΧΑΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ - ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένειες εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, αλλά και την απόπειρα ιδιωτικών συνεργείων να κόψουν ρεύμα σε σπίτια, πέτυχαν χτες μέλη των Λαϊκών Επιτροπών των Βορειοδυτικών Συνοικιών με δυναμική παρέμβασή τους σε δύο υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εργαζόμενοι της ΔΕΗ κατήγγειλαν στα μέλη της επιτροπής ότι το τελευταίο διάστημα οι εντολές για διακοπή του ρεύματος πολλαπλασιάστηκαν και από 15 περίπου την ημέρα έχουν φτάσει τις 120 περίπου.
ΚΟΖΑΝΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Κινητοποίηση στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης έκαναν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές των συνοικιών Σταθμού, Βατάν-Μυλαύλακος και Κέντρου-Αστικών Εργατικών Κατοικιών Αγ. Κατερίνης, με αφορμή τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, οι οποίες αγγίζουν το 30%. Τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν στη διοίκηση υπόμνημα με το οποίο ζητούν: Να μη γίνει καμία διακοπή του νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, μειώσεις κατά 50% σε χρέη και προσαυξήσεις χαμηλόμισθων - συνταξιούχων, 100% σε χρέη ανέργων. Η διοίκηση από την πλευρά της τόνισε ότι κατανοεί τα προβλήματα, ωστόσο δεν μπορεί να υλοποιήσει τις μειώσεις καθώς αυτό θα σήμανε πλήγμα για την επιχείρηση.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΤΡΟΦΙΜΑ
Επανασυνδέσεις σε μία οικογένεια δύο ανέργων, χωρίς εισόδημα, με δύο παιδιά, αλλά και μίας εργαζόμενης γυναίκας, που είναι απλήρωτη από τον περασμένο Νοέμβρη, πέτυχαν μετά από παρεμβάσεις τους τις τελευταίες ημέρες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας. Οπως σημειώνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή, «είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να μένουν σπίτια χωρίς ρεύμα», καταγγέλλοντας ότι «το φαινόμενο είναι γενικευμένο αφού τα συνεργεία έχουν πάνω από 50 εντολές διακοπής, μόνο για την περιοχή του Περισσού». Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν και τη δημοτική αρχή για «την πολιτική της στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που δε δέχεται τα παιδιά των άνεργων οικογενειών, με την αιτιολογία ότι αφού δεν δουλεύουν μπορούν να τα κρατάνε στο σπίτι»!
ΓΛΥΦΑΔΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Παρέμβαση στη ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, για να καταθέσουν τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος, αλλά και για να ενημερωθούν από τους αρμόδιους, καθώς πληροφορίες θέλουν τη ΔΕΗ να έχει προχωρήσει σε διακοπές του ρεύματος σε σπίτια οικογενειών που δεν είχαν καταβάλει το χαράτσι. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας, η προϊσταμένη επιβεβαίωσε τις διακοπές για τα χαράτσια, οι οποίες, όπως είπε, πραγματοποιήθηκαν καθώς το σύστημα αναγνώριζε το χαράτσι ως ανεξόφλητο υπόλοιπο. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, με την επαναφορά του ρεύματος στα σπίτια των κατοίκων που είχε γίνει η διακοπή, χωρίς την επιβάρυνση του κόστους επανασύνδεσης. Στο αίτημα της αντιπροσωπείας για επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια δύο οικογενειών, μίας άνεργης μητέρας και μίας συνταξιούχου, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τα ποσά των διακανονισμών, η προϊσταμένη τούς παρέπεμψε να απευθυνθούν στους ανώτερους, για να δοθεί λύση.
ΚΥΨΕΛΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ
Συγκέντρωση στη ΔΕΗ της οδού Θήρας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Επιτροπής Ανέργων που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος, όπου κατέθεσαν τους πληρωμένους λογαριασμούς χωρίς το χαράτσι της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ