27 Απρ 2012


ΙΡΜΠΙΛ.-- Συνάντηση με τον ακραίο σιίτη ηγέτη Μουκτάντα Σαντρ είχε ο ηγέτης της αυτόνομης κουρδικής περιοχής, στο Βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, που σε, συνέντευξή του στο «Ασοσιέιτεντ Πρες», κατέστησε σαφές ότι «αν δεν αλλάξει η αυταρχική και δικτατορική συμπεριφορά της (σιιτικής) κυβέρνησης Μάλικι και δεν ληφθούν υπ' όψιν τα αιτήματα και των υπολοίπων (Κούρδων και σουνιτών) για συμμετοχή στη νομή εξουσίας, τότε το Σεπτέμβριο στην αυτόνομη περιοχή θα γίνει δημοψήφισμα με θέμα την απόσχισή της από το Ιράκ». Ο Σαντρ μετέβη στην περιοχή για να ανιχνεύσει τυχόν ενδιάμεσες λύσεις.
ΚΑΪΡΟ.-- Δεκατρείς θα είναι τελικά οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 23ης - 24ης Μάη, σύμφωνα με την επίσημη και τελική ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής, η οποία, τελικά, ενέκρινε τη συμμετοχή του Αχμάντ Σαφίκ, που διετέλεσε πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας Μουμπάρακ, μετά από έφεση που άσκησε, προκειμένου να εξαιρεθεί από τη νομοθεσία που απαγορεύει σε όσους υπηρέτησαν σε υψηλά αξιώματα κατά τη διακυβέρνηση Μουμπάρακ να θέσουν υποψηφιότητα.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Τη νέα της ηγετική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας εκλέγει, με μυστικές διαδικασίες, η ισλαμιστική οργάνωση «Χαμάς», χωρίς να έχει διαρρεύσει το όνομα κανενός από τα νέα στελέχη ή το κατά πόσο θα αποχωρήσει σύσσωμη η λεγόμενη «παλαιότερη γενιά».
ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Κρούσματα εκτεταμένης κακομεταχείρισης και βασανισμούς σε βάρος κρατουμένων σε φυλακές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης καταγγέλλει σε έκθεσή της η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT). Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται ο ξυλοδαρμός, η χρήση ηλεκτροσόκ, η καθήλωση κρατουμένων στα κρεβάτια με χειροπέδες, η λεγόμενη μέθοδος της «ελεγχόμενης ασφυξίας» διά της μεθόδου του σφραγίσματος του κεφαλιού τους με πλαστική σακούλα.
ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σλοβενία και άλλοι 18 σε Κροατία και Κοσσυφοπέδιο στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εξάρθρωσης διεθνούς δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών, οι περισσότεροι Τούρκοι προς χώρες της ΕΕ.
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάστημα μιας βδομάδας στο Αφγανιστάν, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν 20 επαρχίες στα βόρεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ