13 Απρ 2012

Αποκαλυπτικός και ωμός


Το ΚΚΕ τούς κάθεται στο λαιμό
Αποκαλυπτικός και ωμός για λογαριασμό των αστών ο Α. Στάγκος στη χτεσινή «Καθημερινή». Γράφει μεταξύ άλλων:
-- «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απαξίωση του ελληνικού τουρισμού ως βιομηχανία αποτελεί βασικό στόχο του ΚΚΕ (...) Με ταμπέλα του ΠΑΜΕ, αποκλείει τουρίστες, εμποδίζει κρουαζιερόπλοια, κλείνει λιμάνια, κηρύσσει απεργίες στα πλοία, κλείνει αρχαιολογικούς χώρους, βάζει λουκέτο στην Ακρόπολη και κρεμάει κουρελόπανα από τα τείχη της. Τα κάνει είτε εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου για να στείλει μηνύματα αποθάρρυνσης στους ξένους τουρίστες, όπως έκανε τώρα επιβάλλοντας την απεργία της ΠΝΟ, είτε και μεσούσης της τουριστικής περιόδου». Η χιλιομασημένη συκοφαντία ότι το ΚΚΕ καταστρέφει την οικονομία. Το σύστημα που υπερασπίζονται η «Καθημερινή», ο Στάγκος και τα κόμματά τους, ευθύνεται για το γεγονός ότι 500.000 μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο την τελευταία διετία, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. 'Η για το γεγονός ότι 5.000 μικροξενοδόχοι δεν άνοιξαν καν τις επιχειρήσεις τους το Πάσχα, επειδή η κίνηση είναι μειωμένη, εξαιτίας των πετσοκομμένων μισθών, της κατάργησης του «κοινωνικού τουρισμού», της πανάκριβης βενζίνης και των ναύλων - φωτιά στα πλοία.
-- «Αντίθετα με όσα διακηρύσσει, η πρακτική του ΚΚΕ οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι επιδιώκει τη μείωση του εισοδήματος του μέσου Ελληνα. Με τη νέα απεργία της, η ΠΝΟ "κτύπησε" τον μικροτουρισμό των νησιών και τη μεταφορά προϊόντων από και προς αυτά, πέρα από την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους επίδοξους ταξιδιώτες. Δεν κτύπησε το μεγάλο κεφάλαιο, και άλλωστε τα προσχήματα που επικαλέστηκε δεν αποτελούσαν διαφορές με αυτό, αλλά με την κυβέρνηση (...) Από όλα αυτά και άλλα, είναι φανερό ότι το ΚΚΕ αποσκοπεί στη μείωση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας για να υπονομεύσει το αστικό καθεστώς». Η απεργία των ναυτεργατών είχε μεταξύ άλλων αίτημα για καταβολή δεδουλευμένων στους απλήρωτους ναυτεργάτες, οι οποίοι, όπως και η πλειοψηφία των εργαζόμενων στον Τουρισμό, φυτοζωούν από τα χαμηλά μεροκάματα και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Οι ναυτεργάτες και το ΚΚΕ παλεύουν για να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι και λαός τα μαλλιοκέφαλά τους για υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες, όπως θέλουν τα μονοπώλια. Τουρισμός για τον Στάγκο και τον εφοπλιστή εργοδότη του, είναι τα «all inclusive» στα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία των μεγάλων του κλάδου, που δεν αφήνουν δεκάρα τσακιστή στα μικρομάγαζα και τα ενοικιαζόμενα, στα νησιά και άλλου.
-- «Ακόμη χειρότερα, το ΚΚΕ επέβαλε με το στανιό την απεργία στέλνοντας διμοιρίες εγκάθετων του ΠΑΜΕ να διαλύσουν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, μήπως αποφάσιζε αναβολή της απεργίας». Πλήρης (άγνοια;) διαστρέβλωση των γεγονότων, γιατί η ΠΝΟ και συνεδρίασε και απεργία αποφάσισε. Ταυτόχρονα, επίδειξη της προτίμησης που έχουν οι αστοί και οι κονδυλοφόροι τους στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που υπηρετούν τα αφεντικά και όχι τους εργάτες.
-- «Το ΚΚΕ εκμεταλλεύεται τις ελευθερίες και την ανοχή της αστικής δημοκρατίας, για να την ανατρέψει κάποια στιγμή (...) Ηδη προανήγγειλε ότι ασχέτως του νωπού εκλογικού αποτελέσματος το ΚΚΕ, θα βρίσκεται από την επομένη των εκλογών και πάλι στους δρόμους για να εμποδίσει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το κράτος». Την ανησυχία της τάξης που υπηρετεί καταθέτει ο Στάγκος, για τη δυναμική που έχει το κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν. Αυτή η ανησυχία πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό, που θα είναι ακόμα πιο ισχυρός μετεκλογικά με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ. Τους έχει κάτσει στο λαιμό το «πόλεμος στον πόλεμο» που είπε το ΚΚΕ από την επομένη των εκλογών του 2009 και η αναγκαιότητά του αναγνωρίζεται σήμερα πλατιά.
-- «Είναι καιρός πλέον τα αστικά κόμματα να ξεφύγουν από τον φόβο του "αντικομμουνισμού" που έχει επιβάλει το ΚΚΕ και να το αντιμετωπίσουν επιθετικά με τα αντίστοιχα ιδεολογικά όπλα και βεβαίως με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται με κάθε τρόπο, ακόμη και με φασιστικές πρακτικές, για την πτώση του αστικού καθεστώτος». Το ζουμί της παρέμβασης του Στάγκου: Το ΚΚΕ δυναμώνει και απειλεί το σύστημα. Αρα συκοφαντία και καταστολή, πριν οι θέσεις του να γίνουν πλειοψηφικές στους εργαζόμενους και το λαό. Μιλά για φασιστικές πρακτικές, κρίνοντας εξ ιδίων - της τάξης που υπηρετεί - τα αλλότρια. Γιατί θεωρεί νόμιμο δικαίωμά τους να σφάζουν το λαό, αλλά φασισμό τη δράση του λαού με μπροστάρη το ΚΚΕ για να διεκδικεί τη ζωή του. Ως εκεί φτάνει η δημοκρατία που υπερασπίζονται οι αστοί, τα κόμματα και τα Μέσα τους. Να τους τσακίσει στην κυριολεξία ο λαός. Πανίσχυρο ΚΚΕ, για να τους τρομάξει ακόμα περισσότερο, να τους δυσκολέψει, να τους ανατρέψει.
ΥΓ: Τα ίδια πάνω κάτω γράφει και αναγνώστης της εφημερίδας, στη στήλη με τις επιστολές. Κατηγορεί το ΚΚΕ ότι αποτολμά τη «δεύτερη απόπειρα να διαλύσει την Ελλάδα. Στα χρόνια 1944-1949 αιματοκύλισε τη χώρα με 100.000 νεκρούς! Ερήμωσε την ύπαιθρο, ανάγκασε τα νιάτα των χωριών να γίνουν εργάτες στη Γερμανία. Γιγάντεψε την αστυφιλία και ανέκοψε για μία τουλάχιστον πενταετία την ανασυγκρότηση της χώρας. Το ΚΚΕ, ως γνωστόν, επιχειρεί να δημιουργήσει νεόπτωχους και δυστυχισμένους ανθρώπους, τέτοια πελατεία ζητάει (...) Οι λαοί έχουν ξυπνήσει! Με πρώτο το κράτος δεν οφείλουμε να αντιδράσουμε συστηματικά και αποτελεσματικά;». Με την προπαγάνδα του μετεμφυλιακού καθεστώτος, η «Καθημερινή» ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη των εκλογών, υπέρ των κομμάτων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Τέτοιο είναι το ζόρι τους και ο φόβος τους να βγει ο λαός στο προσκήνιο, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ