26 Απρ 2012

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του νόμου - πλαισίου!


Με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του νόμου - πλαισίου!
Δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δρουν καιροσκοπικά, ακυρώνοντας τα λόγια τους με τις πράξεις τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας αντίφασης είναι η επιλογή του Γιώργου Σταθάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και υποψηφίου βουλευτή του, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στα Χανιά. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νόμο - πλαίσιο επέλεξαν τον Γ. Σταθάκη, παρόλο που ήταν υποψήφιος για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης!
Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές των Συμβουλίων Διοίκησης στα πανεπιστήμια (ως πλευρά του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου) έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις φοιτητών και καθηγητών σε όλη τη χώρα. Μέχρι τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε κανένα πανεπιστήμιο. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια, χαιρέτιζε αυτές τις κινητοποιήσεις και τασσόταν επισήμως ενάντια στο νόμο κι, από την άλλη, δικοί του άνθρωποι (ο Γ. Σταθάκης δεν ήταν ο μοναδικός, και στο Πάντειο το ίδιο έκανε με τον Θεοτοκά) έθεταν υποψηφιότητα για τα συμβούλια για να εφαρμοστεί απρόσκοπτα ο αντιδραστικός νόμος!
Η αλήθεια είναι ότι η συνέπεια λόγων και έργων δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οταν υπάρχουν, όμως, «χειροπιαστές» αποδείξεις του καιροσκοπισμού τους αποκαλύπτεται ακόμα καλύτερα πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ