12 Απρ 2012

Η λαθροχειρία των «ΝΕΩΝ»


Η λαθροχειρία των «ΝΕΩΝ»
Με τον τίτλο «Πέντε κόμματα - μια πολιτική» και υπότιτλο «Ιδού το αντιμνημονιακό μπλοκ με τα δικά του λόγια», τα χτεσινά «ΝΕΑ» λαθροχειρούν σε βάρος του ΚΚΕ και διαστρεβλώνουν σκόπιμα τις θέσεις του. Η εφημερίδα συνέλεξε αποσπασματικές δηλώσεις από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Π. Καμμένο, τον Α. Τσίπρα, τον Μ. Θεοδωράκη και τον Γ. Καρατζαφέρη και, βάζοντάς τες δίπλα δίπλα, προσπαθεί να αποδείξει ότι: «Ο λόγος των πολιτικών του αντιμνημονιακού μπλοκ κινείται στις ίδιες γραμμές. Επικαλείται συχνά τα ίδια επιχειρήματα και επιτίθεται στους ίδιους "εχθρούς". Πολλές φορές είναι δύσκολο να πεις ποιος είπε τι. Δεξιοί ξιφουλκούν κατά του καπιταλισμού και αριστεροί κηρύττουν την ελληνικότητα». Μάλιστα, λίγες αράδες πιο κάτω, τα «ΝΕΑ» κάνουν λόγο για «άτυπη αντιμνημονιακή συμπαράταξη» και ζητάει από τους αναγνώστες του να βρουν σε ποιον από τους πέντε πολιτικούς ανήκει η κάθε φράση που καταγράφεται στο «ρεπορτάζ», για να ενισχύσει την αντίληψη ότι σήμερα το «πέντε κόμματα - δυο πολιτικές παραμένει επίκαιρο, αφού οι πολιτικές προτάσεις στη χώρα μας παραμένουν δυο. Εκείνων που τάσσονται υπέρ του μνημονίου και εκείνων που τάσσονται κατά».
Και μόνο τα συμπεράσματα στα οποία αυθαίρετα προσπαθούν να οδηγήσουν τους αναγνώστες τους τα «ΝΕΑ», φανερώνουν ότι το «ρεπορτάζ» είναι κατασκευασμένο με συγκεκριμένη αποστολή: Να ενισχύσει την πλαστή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» και μ' αυτόν τον τρόπο να κρύψει από το λαό ότι μόνο το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετική πρόταση εξουσίας και από τους μεν και από τους δε, οι οποίοι τέμνονται στην πρόθεσή τους να διαχειριστούν το αστικό σύστημα, ανεξάρτητα από τη συμφωνία τους ή όχι με το μνημόνιο. Για να το πετύχουν μάλιστα αυτό, τα «ΝΕΑ» δε διστάζουν να παρουσιάσουν και παραποιημένες τις θέσεις του ΚΚΕ, αποδίδοντας στην Αλέκα Παπαρήγα την εξής, αποσπασματικά δοσμένη, φράση: «Μια λύση υπάρχει: Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους μονομερώς. Αυτό είναι λύση. Τα άλλα όλα είναι τραγωδία για τους εργαζόμενους».
Δεν ξέρουν άραγε τα «ΝΕΑ» ότι θέση του ΚΚΕ είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους; Δεν ακούν την Αλέκα Παπαρήγα και τα άλλα στελέχη του Κόμματος να το αναλύουν σε κάθε τους ομιλία, σε κάθε τους παρέμβαση; Ξέρουν και παραξέρουν. Διαστρεβλώνουν όμως συνειδητά το ΚΚΕ για να το παρουσιάσουν ίδιο με τους άλλους, που είτε ασκούν επιδερμική κριτική στην ΕΕ, είτε θέλουν τη δραχμή με καπιταλισμό, είτε τρέφονται από την αυταπάτη μιας άλλης ΕΕ, που θα είναι και αυτή των μονοπωλίων. Στόχος της εφημερίδας είναι να καλλιεργήσει ψευτοδιλήμματα ενόψει των εκλογών, προς όφελος της μιας ή της άλλης πρότασης για διαχείριση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής.
Το ίδιο άθλια είναι και η προσπάθεια να συνδεθεί ο πατριωτισμός του ΚΚΕ με τον εθνικισμό του ΛΑ.Ο.Σ. και του Καμμένου ή να μπερδευτεί με τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας ξανά αποσπασματικά δοσμένη την εξής φράση της Αλέκας Παπαρήγα: «Το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", το είπε ο Κολοκοτρώνης, το επανέλαβα και εγώ. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι "φωτιά και τσεκούρι";». Η εφημερίδα ξέρει πως η συγκεκριμένη φράση αφορά στην αναγκαιότητα ο λαός να απαντήσει με όξυνση της ταξικής πάλης και με πόλεμο στον πόλεμο της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Καμιά σχέση δεν έχει με τον Καρατζαφέρη, τον οποίο τα «ΝΕΑ» παρουσιάζουν να λέει:«Είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς να θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας». Ποιος; Ο αρχηγός ενός κόμματος που παλεύει να κατοχυρώσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, το οποίο, μέσω των κομμάτων του, έχει εθελοντικά παραχωρήσει μέρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε υπερεθνικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» στήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να βάλει το ΚΚΕ στο κάδρο των αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών», με κατασκευασμένα στοιχεία και διαστρέβλωση. Τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ έχει ανοιχτό μέτωπο με όλες τις μορφές διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, γι' αυτό πολεμάει τη στρατηγική που ενιαία υπηρετούν «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί». Τους ανησυχεί ότι ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως αυτός ο διαχωρισμός είναι επίπλαστος και χωρίς καμία αξία για την επόμενη μέρα των εκλογών. Γι' αυτό προσπαθούν να θολώσουν τα νερά γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν το έδαφος για μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία των αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών», προκειμένου να δώσουν έστω και προσωρινή λύση, αν τους προκύψει διαχειριστικό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ