17 Μαΐ 2012

Αγωνιστική υποδοχή στους δολοφόνους των λαών



ΣΥΝΟΔΟΙ ΝΑΤΟ ΚΑΙ «G8»
Αγωνιστική υποδοχή στους δολοφόνους των λαών
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης συμμετέχει στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις
ΣΙΚΑΓΟ.--
Οι προληπτικές συλλήψεις διαδηλωτών συνεχίζονται καθώς ολοένα και περισσότεροι καταφτάνουν σταδιακά στο Σικάγο, πόλη όπου ήδη έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος καθώς το διήμερο 20-21 Μάη θα φιλοξενηθεί η 25η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο, που πραγματοποιείται εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που προωθεί ο δολοφονικός βραχίωνας του αμερικανοευρωπαϊκού κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο, από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη ως το σχεδιασμό για τα «έξυπνα όλπα», μέχρι την προετοιμασία για καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.
Επίσης το διήμερο 18 και 19 Μάη πραγματοποιείται η Σύνοδος της «Ομάδας των Οκτώ» («G8» - ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία και ΕΕ) στον απολύτως περιφρουρημένο χώρο του προεδρικού θέρετρου Καμπ Ντέιβιντ, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει η ανησυχία για την εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση στην Ευρώπη, αυτό που ονομάζουν «κρίση χρέους στην Ευρωζώνη».
Μετά τις αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών ενάντια στον πόλεμο του Αφγανιστάν, τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της εκλογικού κέντρου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Chicago Tribune», ακόμη 4 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η κεντρική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ημέρα έναρξης της Συνόδου, κοντά στο συνεδριακό κέντρο Μακ Κόρμικ όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.
Ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η... απαραίτητη έκδοση άδειας πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, ενώ έχουν κληθεί να ενισχύσουν την αστυνομία του Σικάγο, άλλες αστυνομικές και ειδικές μονάδες από άλλες πόλεις και πολιτείες, ενώ στρατεύματα θα συστήσουν μηχανοκίνητες ομάδες που θα βοηθούν τους αστυνομικούς και τις ειδικές μονάδες για τον «έλεγχο του πλήθους».
Πριν τη συγκέντρωση της Κυριακής διοργανώνεται επίσης από το συντονιστικό 30 οργανώσεων αμερικανικών, καναδικών και ευρωπαϊκών αντιπολεμικών και πολιτικών, μεταξύ αυτών και το ΚΚ ΗΠΑ, αντισύνοδος το διήμερο 18-19 Μάη με θέμα «Για ένα μέλλον ελεύθερο από το ΝΑΤΟ» (NATO Free Future) όπου θα υπάρξουν τουλάχιστον 28 εργαστήρια και θεματικές συζητήσεις.
Το ΠΣΕ στο Σικάγο
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) θα λάβει ενεργά μέρος στις πολύμορφες δραστηριότητες που οργανώνονται. Ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, Ηρακλής Τσαβδαρίδης, βρίσκεται από σήμερα στο Σικάγο για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη - αντισύνοδο που διοργανώνει το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ μαζί με άλλα κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις της χώρας. Ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ θα είναι ομιλητής στη συζήτηση με θέμα: «Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και η απάντηση του φιλειρηνικού κινήματος στον κόσμο», ενώ θα συμμετάσχει και στην κεντρική διαδήλωση της Κυριακής.
Εκτός «ατζέντας» η ονομασία της ΠΓΔΜ
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, τόνισε σήμερα η επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, Λιζ Σέργουντ - Ράνταλ, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της πΓΔΜ.
Η Ράνταλ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Επίσης, επισήμανε ότι θα υπάρξει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, όπως είπε, να λάβει μέρος και ο υπουργός της ΠΓΔΜ, όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα, μόνο όμως σ' αυτό το επίπεδο.
  • «Συστάσεις» προς την Ελλάδα «αντί να ασχολείται με την ονομασία της Μακεδονίας (σ.σ εννοεί την ΠΓΔΜ), με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της» απηύθυνε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ