4 Μαΐ 2012

ΙΤΑΛΙΑ Νέες αυτοκτονίες απελπισμένων από την κρίση


ΙΤΑΛΙΑ
Νέες αυτοκτονίες απελπισμένων από την κρίση
ΡΩΜΗ.--
Αλλοι πέντε άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο τελευταίο 48ωρο και προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων εξαιτίας των δυσκολιών και των αδιεξόδων που προκαλεί η καπιταλιστική κρίση. Ενας οικοδόμος 56 ετών από τη Νάπολη, άνεργος από τον περασμένο Δεκέμβρη, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας καλώδιο του ηλεκτρικού ρεύματος για να απαγχονιστεί, ένας Βορειοαφρικανός μετανάστης πήδηξε στο κενό από το διαμέρισμά του σε κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης, αφού δεν κατάφερνε να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο, καθώς και ένας 35χρονος από την Σικελία ύστερα από την απόλυσή του. Επιπλέον, ένας ακόμα οικοδόμος από την Μπολόνια, άνεργος από το 2010, έπεσε στο κενό από το διαμέρισμά του, καθώς και ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρείας μεταφορών εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών του.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει στην Ιταλία από την αρχή του χρόνου εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και ανεργίας, αλλά πιθανολογείται πως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και η αυξανόμενη ανεργία (που τον Απρίλη έφθασε με επίσημα στοιχεία στο 9,8% και στο 35,9% ανάμεσα στους νέους 15-24 ετών) προκαλούν αγανάκτηση στο λαό, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις απόγνωση, που φτάνει στην αυτοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ