10 Μαΐ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Προεκλογικό σόου στις πλάτες του λαού


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Προεκλογικό σόου στις πλάτες του λαού
Με όλο το θίασο επί σκηνής, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι παραδίδει σήμερα τη διερευνητική εντολή
Με όλο το θίασο επί σκηνής ο Αλ. Τσίπρας έδωσε τέλος στο διήμερο σόου και χτες βράδυ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χρεώνοντας την ευθύνη για το μη σχηματισμό κυβέρνησης σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ο Αλ. Τσίπρας επιμένοντας να παραπλανά και να εξαπατά το λαό ισχυρίστηκε ότι δίνεται τώρα η ευκαιρία για την ανατροπή των προγραμμάτων λιτότητας και του μνημονίου. Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει τις ακροβασίες. Απ' τη μια, παρέπεμψε στις καλένδες την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στο λαό, δηλώνοντας ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί κάποτε, «σε ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων και διεργασιών στο ευρωπαϊκό επίπεδο που θέλουμε να επιταχύνουμε», αφού θα πρέπει «να σταματήσουμε να απομονώνουμε την εξεύρεση λύσης στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκή λύση».
Απ' την άλλη, λίγο μετά δήλωνε πως το αποτέλεσμα των εκλογών «έχει σαφή χαρακτηριστικά που δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, για άμεση απεμπλοκή της χώρα από μνημόνιο και μέτρα λιτότητας».
Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος του κόμματός του «αδιαφορώντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας». Προς την άρχουσα τάξη και την ΕΕ απευθύνθηκε και όταν δήλωσε πως αποτελούν«δύναμη ευθύνης», αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη συμπλήρωσε πως «ο λαός μας έδωσε δύναμη μεγάλη αλλά όχι αρκετή για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μόνοι μας κυβέρνηση αριστεράς».
Απ' το προεκλογικό του διάγγελμα, δεν άφησε έξω το ΚΚΕ. Ζορισμένος απο την άρνηση του Κόμματος να προδώσει το λαό και να ασκήσει διαχείριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, είπε ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ αναλαμβάνει βαριά και ιστορική ευθύνη»!Προχωρώντας στο αναποδογύρισμα της πραγματικότητας, πρόσθεσε πώς τώρα είναι η ώρα η«αριστερά να ενωθεί με το λαό και το λαϊκό κίνημα», σε βάρος του οποίου ο οπορτουνισμός ασκεί προδοτικό ρόλο. Απευθύνθηκε μάλιστα στο λαό με τα συνθήματα του ΚΚΕ, λέγοντας«του λέμε δεν θα τον προδώσουμε, δεν θα τον εγκαταλείψουμε, δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους»!
Ο Α. Τσίπρας επέκρινε και τον Φ. Κουβέλη λέγοντας πως αν προεκλογικά είχε ανταποκριθεί στην πρόταση για συνεργασία τώρα θα ήταν πρώτη δύναμη. Ενώ κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η εφαρμογή του μνημονίου και η υλοποίηση των δεσμεύσεών τους. Επιβεβαίωσε τέλος ότι πρότεινε στον Ευ. Βενιζέλο τη συγκρότηση «οικουμενικής κυβέρνησης» με μόνη αποστολή το πάγωμα του μνημονίου και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, κάτι που όμως αρνήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ