24 Ιουν 2012

Ομαδική σφαγή με 52 νέες εκδικητικές απολύσεις από τον Μπόμπολα


Ομαδική σφαγή με 52 νέες εκδικητικές απολύσεις από τον Μπόμπολα 















Στη μαζική απόλυση 52 συναδέλφων μας προχώρησε ο Φώτης Μπόμπολας, ξηλώνοντας στην κυριολεξία όλο το εργατικό δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού «SENTRA FM». Το πογκρόμ των απολύσεων ξεκίνησε με τρεις συναδέλφους στις 14 Ιουνίου και συνεχίστηκε στις 20 Ιουνίου, με την απόλυση 45 δημοσιογράφων, οι οποίοι καταχρηστικά αμείβονταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ο Μπόμπολας επικαλέσθηκε ευθαρσώς ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών προσπαθώντας για πολλοστή φορά να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των εργαζόμενων. Στις απολύσεις αυτές προστέθηκαν ακόμη τέσσερις συναδέλφων τεχνικών τη Τετάρτη 21 Ιουνίου ενταγμένων στο μισθολόγιο, μεταξύ των οποίων και του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Νίκου Ζαμπάρα. 


Με αυτή την κίνηση ο ιδιοκτήτης του ΠΗΓΑΣΟΥ απαντάει στη δίμηνη απεργία των τεχνικών του σταθμού, την οποία πλαισίωναν με κινητοποιήσεις και οι δημοσιογράφοι, με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων οι οποίοι απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Όπως, άλλωστε, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας απολύονται 52 εργαζόμενοι μέσα σε μόλις δέκα μέρες. Από την άλλη, ανοίγει το δρόμο για την ενοικίαση ή την πώληση της συχνότητας του σταθμού στους 103,3. 


Από την πλευρά του, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντέδρασε με τα γνωστά αντανακλαστικά που το διακρίνουν: εξέδωσε μια ανακοίνωση δύο ολόκληρες μέρες μετά από τις 45 απολύσεις στην οποία, όπως πάντα, «καταγγέλλει την εργοδοσία», «την καλεί να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις», δηλώνει ότι «θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων» και δηλώνει ότι "θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προασπίσει τα δικαιώματά τους". Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή και για αγωνιστικές δυναμικές κινητοποιήσεις ούτε κουβέντα. 


Για «γκεμπελικές μεθόδους της διοίκησης του ραδιοσταθμού SENTRA FM» κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωση η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.








 Πηγή: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
 Αναρτήθηκε από Praxis red  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ