27 Ιουν 2012

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ



ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Να δοθούν τώρα μαζί με έκτακτη ενίσχυση των αναπήρων
Κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ στο υπουργείο Εσωτερικών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Να καταβληθούν τώρα τα προνοιακά επιδόματα, όπως και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό σε όλες τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων απαίτησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής με κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόβλημα με τα προνοιακά επιδόματα παραμένει οξυμένο, καθώς η πλειοψηφία των ανάπηρων και των χρονίως πασχόντων δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το Μάρτη, οπότε και καταβλήθηκε το επίδομα Γενάρη - Φλεβάρη.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που παίρνουν αυτό το επίδομα ζουν τις οικογένειές τους με αυτά τα χρήματα, δεν καλύπτουν τις ανάγκες και έξοδα που προκύπτουν από την αναπηρία τους. Και τους το στερούν με χίλια δυο ψεύτικα προσχήματα. Η πρόθεσή τους είναι να κόψουν επιδόματα και πάνω από όλα να γίνει συνείδηση η περικοπή», σημειώνει ο Μάριος Δουμπόςεκ μέρους της ΣΕΑΑΝ και κάλεσε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν τις ανάγκες τους.
Ενδεικτικά της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους είναι όσα λέει στον «Ρ» ο Σώστης, που έχει προβλήματα όρασης και μέχρι φέτος ήταν μαθητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ): «Εχουμε μήνες να πάρουμε το επίδομα, το οποίο είναι γύρω στα 1.300 ευρώ το δίμηνο. Εμένα και οι δυο γονείς μου είναι μακροχρόνια άνεργοι και με αυτό το επίδομα προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της οικογένειας».
Ετοιμάζουν νέες περικοπές
Στη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Θ. Ξηρό, ο τελευταίος ισχυρίστηκε πως έχουν πιστωθεί τα λεφτά σε 57 από τους 61 δήμους της χώρας. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί ακόμη και σε αυτούς τους δήμους πολλοί ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες δεν έχουν πάρει το επίδομα Μάρτη - Απρίλη. Στον κεντρικό τομέα Αθήνας, η πλειοψηφία δεν έχει πάρει τα λεφτά και καθημερινά οι διευθύνσεις Πρόνοιας κατακλύζονται από κόσμο, ενώ στη ΣΕΑΑΝ έρχονται καταγγελίες ορισμένων πως πήραν μειωμένο επίδομα. Για την έκτακτη ενίσχυση των 1.000 ευρώ, ο γγ είπε πως «δεν είναι δικό μας θέμα» και η αντιπροσωπεία απαίτησε να το εισηγηθούν στην κυβέρνηση. Τέλος, η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους σε ετοιμότητα, αφού ο γγ του υπουργείου παραδέχτηκε πως γίνονται συζητήσεις με την τρόικα για κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων και να δίνονται μόνο σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Αύριο στις 11 π.μ. θα γίνει κινητοποίηση στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ (Κηφισίας 39), για να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα για φάρμακα και θεραπείες. Αμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
  • To Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στον κήπο του Φάρου Τυφλών (Αθηνάς 17 και Δοϊράνης, Καλλιθέα) θα γίνει το ετήσιο καλοκαιρινό γλέντι της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ με ζωντανή μουσική και μεζέδες (τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ, τηλ.: 210 5221.411 και 694 8940 746).
Μεγάλος κίνδυνος για τους καρκινοπαθείς
«Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς». Αυτό κατήγγειλαν καρκινοπαθείς, μέσα από κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης,Π. Μήττα, σε μια συμβολική κίνηση, μπήκε μέσα σε ένα φέρετρο, για να καταγγείλει ότι υπουργείο και Ταμεία τους οδηγούν στο θάνατο.
Οπως εξήγησε, οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακα που θα πρέπει να παίρνουν δωρεάν, δεν μπορούν να κάνουν τις χημειοθεραπείες στα νοσοκομεία, Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα πανάκριβα. «Τα νοσοκομεία που πάμε να πάρουμε τα φάρμακα, μας δίνουν ένα χαρτί που γράφει "στερείται" με το οποίο πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούμε, αλλά ούτε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν. Πληρώναμε χρόνια ολόκληρα τις εισφορές μας στα Ταμεία. Δεν χρωστάμε σε κανέναν», είπε η Π. Μήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ