13 Ιουν 2012

Κάλεσμα από συνδικαλιστές της Κέρκυρας


Κάλεσμα από συνδικαλιστές της Κέρκυρας
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιούνη απευθύνουν συνδικαλιστές από την Κέρκυρα. Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Στις 6 Μαΐου μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού καταδίκασε με την ψήφο του τους φορείς υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).
Η αλλαγή της ψήφου παρότι έγινε με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο, περιορίστηκε στην καταδίκη των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της πολιτικής τους χωρίς να συνοδεύεται με θετική ψήφο στη διαφορετική πολιτική πρόταση (έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση - μονομερής διαγραφή του χρέους) για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που εκφράζεται σήμερα από το ΚΚΕ.
Το βήμα προόδου που έκανε ο λαός με την εκλογική καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων της πρέπει στις εκλογές του Ιούνη να ολοκληρωθεί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της πολιτικής διεξόδου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την κρίση. Η διέξοδος από την κρίση για τα λαϊκά στρώματα περνά απαραίτητα μέσα από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα δεσμά των ευρωενωσιακών συνθηκών (Μαάστριχ, Λισσαβόνα, Μπολόνια, Λευκή Βίβλος, Κ.Α.Π. κ.ά.), με ταυτόχρονη άρνηση πληρωμής του χρέους της χώρας, που διαμορφώθηκε πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού για την εξυπηρέτηση της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας και διαπλοκής.
Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η άρνηση πληρωμής του χρέους αποτελεί τη βάση για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ώστε με λαϊκό έλεγχο των μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πόρων να έχει την πραγματική εξουσία ο λαός.
Κάθε άλλη πολιτική πρόταση που στον παρονομαστή της θα έχει την Ευρωπαϊκή Ενωση θα κουβαλάει μαζί της και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στη ληστοσυμμορία των πλουσίων της Ευρώπης.
Ο λαός έχει τη δύναμη να περάσει στην αντίπερα όχθη, να βάλει τις βάσεις για να πάρει την πραγματική εξουσία, αρκεί να θέλει και να τολμήσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, να ενισχύσει τα όπλα του σε μια μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έχει διάρκεια και ένταση.
Χρειαζόμαστε λοιπόν πάση θυσία ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στους αγώνες που έρχονται. Το ΚΚΕ στην Κέρκυρα και όχι μόνο έχει αποδείξει στην πράξη με τη δράση του πόσο αναγκαίο είναι για τους αγώνες του λαού».
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
Πελάης Σταμάτης (πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Ζερβός Νικηφόρος (Αντιπρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Καββαδίας Κώστας (Ντέμης) (Μέλος ΔΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων),Γιάγκας Αγγελος (Αντιπρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων), Γαστεράτος Σπύρος(Αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ), Mπίζης Θύμιος (Αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ), Κουλούρης Κώστας(Αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΕΥΤΕ), Νίνος Γιώργος ( Ξενοδοχοϋπαλληλος Συνδικαλιστής),Ραρής Περικλής (Αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ), Βάρελης Σπύρος (Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Βιταλάδων), Καββαδία Σπυριδούλα (Τοπική Σύμβουλος Κουσπάδων), Μίαρης Χρήστος(Πρώην Μέλος Κ.Π.Ε. ΔΗΚΚΙ), Πελάης Γιάννης (Τραπεζοϋπάλληλος Συνδικαλιστής),Μεταλληνός Μιχάλης (πρώην υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΚΚΙ), Γκούμας Δημήτρης(Γραμματέας Ενωσης Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ