10 Ιουν 2012

Συντονισμένη η επίθεση στο ΚΚΕ


Συντονισμένη η επίθεση στο ΚΚΕ
Γρηγοριάδης Κώστας
Οσο πλησιάζουν οι εκλογές της 17ης Ιούνη, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, με τα οποία τα αστικά επιτελεία αποκαλύπτουν ότι επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Οι επιθέσεις ενάντια στο Κόμμα, πάντα με αθλιότητες και ψέματα, επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, απέναντι στην ξεκάθαρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, με βάση τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, κοινωνικο-οικονομική πρόταση και τους επεξεργασμένους στόχους πάλης που πρέπει να διεκδικεί η εργατική λαϊκή οικογένεια. Η αστική τάξηέχει ζόρια. Είναι θορυβημένη από την έκταση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, που επιτάσσει λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων. Επιχειρεί να εγκλωβίσει την οργή του λαού, αναδιατάσσοντας το πολιτικό της προσωπικό, αναθέτοντας νέους ρόλους σε πολιτικές δυνάμεις, που με τη σειρά τους καλλιεργούν φρούδες ελπίδες και προσδοκίες.
Απέναντί τους έχουν μόνο το ΚΚΕ. Που δείχνει την καπιταλιστική κρίση και τις νομοτέλειές της, αποκαλύπτει το ρόλο των κομμάτων - πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών, επιμένει στην οργάνωση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, παλεύει για να γίνει το λαϊκό κίνημα πρωταγωνιστής, για να γίνει ο λαός μοναδικός αφέντης του πλούτου που παράγει. Το ΚΚΕ δεν το έχουν και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Γι' αυτό γίνεται στόχος από όλες τις αστικές δυνάμεις. Εφημερίδες, σταθμοί και «αντικειμενικοί δημοσιογράφοι» επιτίθενται συντονισμένα στο Κόμμα.
Η «Δημοκρατία της Κυριακής» έγραφε την περασμένη Κυριακή ότι «Τρίζει ο κόκκινος θρόνος της Αλέκας», αναπαράγοντας σαν ξαναζεσταμένη σούπα τη διαδοχολογία στο ΚΚΕ, ενώ ο Φελέκης, ένας από τους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης, έγραφε στο διαδίκτυο: «Εξελίξεις, σε επίπεδο ηγεσίας, αναμένεται να υπάρξουν και στο τρίτο παραδοσιακά ισχυρό κόμμα της μεταπολίτευσης, στο ΚΚΕ (...) Η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική ανάληψης της εξουσίας από την Αριστερά είναι λογικό να θέτει σε δοκιμασία την στρατηγική του κόμματος και την πολιτική γραμμή της ηγεσίας. Εάν το ΚΚΕ υποχωρήσει, όπερ και το πιθανότερο, από τα ποσοστά της 6ης Μαΐου, οι πολιτικο-οργανωτικές διαδικασίες ανασυγκρότησης και επανατοποθέτησης των κομμουνιστών, στις νέες συνθήκες, ενδέχεται να επιταχυνθούν».
Ταυτόχρονα με τους παραπάνω, αλλά με πιο χυδαίο τρόπο, ένας άλλος «αντικειμενικός» - ως διατελέσας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ο Γρηγόρης Ρουμπάνης, σε άλλο διαδικτυακό περιοδικό, αποδείκνυε ότι η αντιΚΚΕ εμπάθεια και διαστροφή δεν έχει πάτο και ιδίως όταν υπογράφονται από «δημοσιογράφους» που σιτίζονται διαχρονικά από τα έντυπα της κεντροαριστεράς, προσκυνούν την αγορά και έχουν μάθει ότι όλα ανταλλάσσονται με το χρήμα: Εγραφε λοιπόν: «Η γ.γ. του ΚΚΕ δεν αμφισβητείται από εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν διακινδυνεύει την πρωτοκαθεδρία της, δεν έχει αντίπαλο δέος να την απειλεί (...) Οσο και αν έχει υποχωρήσει το ποσοστό του ΚΚΕ, όσο και να βράζουν οι κομματικές οργανώσεις βάσης (...) Η γ.γ. έχει λάβει τα οργανωτικά της μέτρα, για να αποφύγει επικίνδυνες δονήσεις. Πρώτη γραμμή άμυνας είναι το ΠΑΜΕ. Δεύτερη, οι καθοδηγητές των νομαρχιακών επιτροπών και των μεγάλων Κομματικών Οργανώσεων Πόλεων. Τρίτη, η Κεντρική Επιτροπή. Ολος αυτός ο μηχανισμός αποτελείται ως επί το πλείστον από επαγγελματικά στελέχη. Πληρώνονται από το κόμμα και ως εκ τούτου ζουν (αυτά και οι οικογένειές τους) από το κόμμα. Δεν νοείται λοιπόν διαμόρφωση κάποιας τάσης για σοβαρή αμφισβήτηση της ηγεσίας, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί που θα το αποτολμήσουν, θα κατηγορηθούν για αντικομματική συμπεριφορά, κατ' επέκταση για συμπόρευση με τον εχθρό, οπότε, αφού στιγματιστούν και διαπομπευθούν, θα δουν το όνομά τους να εμπλουτίζει τον μακρύ κατάλογο ανεργίας του ΟΑΕΔ».
Τρία παραδείγματα από τα πολλά, χαρακτηριστικά του συντονισμού με τον οποίο εφημερίδες, σταθμοί, διαδικτυακά Μέσα και «δημοσιογράφοι» αναπαράγουν τις βρωμιές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ. Είναι αδίστακτοι στα σενάρια που φτιάχνουν για να πλήξουν το ΚΚΕ, που τους κάθεται στο λαιμό, επειδή δεν μπορούν να το βάλουν στη στρούγκα της διαχείρισης και να γίνει του χεριού τους. Και δεν είναι μόνο τακεντρικά αστικά ΜΜΕ που κάνουν συστηματική δουλειά, με στόχο να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ. Οσα γράφουν αναπαράγονται από πολλά τοπικά Μέσα ενημέρωσης και αμέτρητο αριθμό διαδικτυακών Μέσων και τη λεγόμενη «κοινωνική δικτύωση». Είτε χοντροκομμένα και εμετικά άρθρα, που υποτιμούν και προκαλούν τα χιλιάδες στελέχη, μέλη, οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ, είτε πιο αθώα, αλλά εξίσου επικίνδυνα. Εξοπλίζουν με κατασκευασμένα «επιχειρήματα» τους άθλιους γυρολόγους που σπέρνουν βρωμιές και λάσπη στον κόσμο για να δημιουργήσουν συγχύσεις, να κλέψουν ψήφους, να ψαρέψουν σε θολά νερά.
Ομως είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως θα καταφέρουν να πλήξουν το ΚΚΕ, τη στρατηγική του, την καθοδήγησή του. Την απάντησή τους πρέπει να την πάρουν και στην κάλπη. Από όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται το σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ και την αναγκαιότητα να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής με ισχυρό και εκλογικά το Κόμμα.

Επιλεκτικές «ανακαλύψεις» και η αλήθεια
Θαυμάστε ρεπορτάζ:
«Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ένα ενδεχόμενο: Οτι θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση στην οποία, όπως είπε, θα έβλεπε πως θα είχε τη δυνατότητα να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση (...) Αυτό δεν το έχει ξαναπεί έτσι. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να το διαβάσουν πολλαπλώς και στον ΣΥΡΙΖΑ» (Κ. Ακριβοπούλου, ρ/σ ΣΚΑΪ, μεσημεριανό μαγκαζίνο, Πέμπτη 7/6/2012).
«Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στην πολιτική συνεργασιών του Κόμματος» («Εθνος», Παρασκευή 8/6/2012, σελ. 11).
«Η Αλέκα Παπαρήγα εκστόμισε χτες το αδιανόητο. Είπε ότι σε περίπτωση κατά την οποία σχηματιζόταν κυβέρνηση, που θα έπειθε το ΚΚΕ ότι θα λειτουργήσει προς το "συμφέρον του λαού", τότε, ναι, θα συμμετείχε στην κυβέρνηση» («Καθημερινή», Παρασκευή 8/6/2012, σελ. 2).
Παραποίηση; Αστοχία; Πλήρης άγνοια των θέσεων του ΚΚΕ; Πλευρά της επιχείρησης αποδυνάμωσης του ΚΚΕ μέσα και από πιέσεις για να αλλάξει γραμμή; Συνειδητή παραποίηση των τοποθετήσεων του ΚΚΕ προκειμένου να σπείρουν στο λαό αμφιβολίες για το Κόμμα; Ισως και όλα μαζί.
Παρουσιάζουν με τον παραπάνω τρόπο τη θέση του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ποια κυβέρνηση χρειάζεται ο λαός και στην οποία, συνεπώς, θα συμμετείχε και μάλιστα θα πρωταγωνιστούσε το ΚΚΕ. Παριστάνουν τους έκπληκτους από την τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προχτές στο ρ/σ ΣΚΑΪ όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι: «Αν υπήρχαν δυνατότητες μια κυβέρνηση να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση προς όφελος του λαού και να μη βγει ο λαός ακόμα περισσότερο ρημαγμένος, υποχρέωσή μας θα ήταν να συμμετέχουμε».
Επιλεκτική ακοή, φαίνεται, έχουν οι εν λόγω δημοσιογράφοι γιατί η Αλ. Παπαρήγα μαζί με το παραπάνω - που δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει το ΚΚΕ και το γνωρίζουν - ξεκαθαρίζει ότι σήμερα δεν υπάρχουν δυνατότητες για μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική. Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην εγκλωβιστεί σε αυταπάτες, να δυναμώσει το ΚΚΕ, να είναι ο ίδιος ο λαός ετοιμοπόλεμος να διεκδικήσει το ψωμί του σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας, να ισχυροποιήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής, για να διεκδικήσει ο λαός τη δική του εξουσία.
Ας μην ψάχνουν να βρουν παλινωδίες στο ΚΚΕ. Δε θα βρουν. Ο λαός γνωρίζει ότι το ΚΚΕ δεν θα τον προδώσει, δε θα αποτελέσει ποτέ το άλλοθι για τον ευνουχισμό του λαϊκού κινήματος και την εφαρμογή της πολιτικής των μονοπωλίων. Αυτό το ξέρουν όλοι και γι' αυτό οι υπάλληλοι της αστικής τάξης πολεμούν το ΚΚΕ, πότε με τη συκοφαντία, πότε με την παραποίηση, πότε με την αποσιώπηση.

Ε. Χ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ