29 Ιουν 2012

ΙΤΑΛΙΑ Εγκρίθηκε η αντεργατική μεταρρύθμιση


ΙΤΑΛΙΑ
Εγκρίθηκε η αντεργατική μεταρρύθμιση
Από τη διαμαρτυρία στη Ρώμη έξω από τη Βουλή
ΡΩΜΗ.--
Εγκρίθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος που αφορά τις μεταρρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων, απελευθερώνοντας τις απολύσεις και καταργώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρώμη ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση, αλλαγές που θα επιφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα.
Υπεραμυνόμενη της αντεργατικής πολιτικής, η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας και κύρια εισηγήτρια της μεταρρύθμισης, Ελσα Φορνέρο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Wall Street Journal» υποστήριξε πως «η στάση των ανθρώπων πρέπει να αλλάξει. Η εργασία δεν είναι δικαίωμα, θα πρέπει να κερδηθεί, ακόμη και μέσα από θυσίες»...
Στο μεταξύ, χτες, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 3,3% (κατά 1% περισσότερο) το Μάη και τον Ιούνη, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ansa». Επιπλέον, το κέντρο μελετών της ιταλικής Ενωσης βιομηχάνων «Confindustria» ανακοίνωσε πως «έστω και αν δεν παίρνουμε μέρος σε πόλεμο, οι οικονομικές ζημιές που έχει προκαλέσει ως τώρα η κρίση είναι συγκρίσιμες με εκείνες μιας σύρραξης». Επιπλέον, προβλέπει μείωση του ΑΕΠ το 2012 στο 2,4% και αναφέρει πως από το 2008 και έως την αρχή του 2012 έχουν χαθεί 1.276.000 θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 1.482.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ